De expo werd geopend met het knippen van het lint door Jelle Vermeersch, burgemeester Kris Declercq, Patrick Lefevere, Frans De Cock, sportschepen José Debels en gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue.
Volledig scherm
PREMIUM
De expo werd geopend met het knippen van het lint door Jelle Vermeersch, burgemeester Kris Declercq, Patrick Lefevere, Frans De Cock, sportschepen José Debels en gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue. © Maxime Petit

KOERS. belicht 20 jaar wielerploeg Quick-Step in 20 etappes: “Na de koers neemt The Wolfpack ook museum over”

RoeselareThe Wolfpack, het wielerteam van Patrick Lefevere, is dit jaar aan zijn twintigste seizoen toe. Dat wordt gevierd in de thuisstad van Lefevere, waar KOERS. Museum van de Wielersport vanaf zaterdag uitpakt met een tijdelijke expo over Quick-Step Cycling Team. In 20 etappes, en aan de hand van unieke interviews, topfietsen en -trofeeën en andere memorabilia, maak je kennis met de rijke geschiedenis van de wielerploeg.

 1. Hier vind je het grootste skeelernetwerk van Europa: “Meer dan 450 kilometer verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten”
  PREMIUM

  Hier vind je het grootste skeelernet­werk van Europa: “Meer dan 450 kilometer verdeeld over 37 lussen in 16 gemeenten”

  Een beetje onwennig en bijzonder voorzichtig. Maar Vlaams minister van sport Ben Weyts (N-VA), Roeselaars sportschepen José Debels (CD&V) en Kurt Windels (De brug), burgemeester van Ingelmunster en voorzitter van de cluster sport binnen Midwest, trokken zaterdag effectief de skeelers aan om in Roeselare het grootste recreatieve bewegwijzerde skeelernetwerk van Europa officieel in te rijden. Het gaat om een realisatie van de lokale besturen van Midwest, samen met de club iSkate en Sport Vlaanderen, die komende maanden verschillende initiatieven ondernemen om iedereen aan het skeeleren te krijgen.
  Roeselare
 2. Dirk en Daphné laten Tennisclub Roeselare over aan sportbedrijf van Marc Coucke en ex-voetballer Tom De Sutter: “Tijd om meer aan onszelf te denken”
  PREMIUM

  Dirk en Daphné laten Tennisclub Roeselare over aan sportbe­drijf van Marc Coucke en ex-voetballer Tom De Sutter: “Tijd om meer aan onszelf te denken”

  Tennisclub Roeselare (TCR) wordt overgenomen door Arenal, het padelbedrijf van gewezen Anderlecht- en Club Brugge-spits Tom De Sutter en ondernemer Marc Coucke. Na negen jaar nemen Dirk De Vries (46) en Daphné Vansevenant (37) afscheid van de oudste tennisclub van de Rodenbachstad. “Door keihard te werken zijn we erin geslaagd om een club die op sterven na dood was volledig herop te bouwen. Nu is het tijd om iets meer aan onszelf te denken”, zegt het koppel dat ons een glimp biedt op zowel hun toekomst als die van TCR.
  Roeselare