Grenadiers Alfons Declercq (rechts), Isidoor Bostoen (midden) en Jules Vancayseele.
Volledig scherm
Grenadiers Alfons Declercq (rechts), Isidoor Bostoen (midden) en Jules Vancayseele. © CDR

Koen brengt eerbetoon aan grootvader

ROESELAREKoen Demuynck brengt op 11 en 17 augustus hulde aan zijn grootvader Alfons Declercq. Vier decennia na het overlijden van zijn opa puzzelde hij diens oorlogsverleden bijeen. Alfons was de eerste Roeselaarse oorlogsvrijwilliger in de Grote Oorlog. Koen brengt dat verhaal tijdens 'Roeselare vertelt' voor het publiek.

 1. Compostbedrijf riskeert jaar sluiting na dood van technicus Frederick (33): “Na eerste fatale ongeval gebeurde er niets, dit keer hopelijk wel”
  PREMIUM
  Rumbeke/Geluwe

  Compostbe­drijf riskeert jaar sluiting na dood van technicus Frederick (33): “Na eerste fatale ongeval gebeurde er niets, dit keer hopelijk wel”

  Een jaar sluiting. Die maatregel wil het arbeidsauditoraat opgelegd zien als composteringsbedrijf Sterckx uit Rumbeke de veiligheid op de werkvloer niet dringend aanpakt. De firma staat terecht voor het arbeidsongeval waarbij Frederick Messiaen (33) uit Geluwe drie jaar geleden om het leven kwam. “Eerder viel in dat bedrijf al eens een dode. Wat is een potentieel derde mensenleven hen economisch waard?”, vroeg de arbeidsauditeur zich af.
 2. Mathijs Desmet eist met Roeselare hoofdrol op in tweede titelfinale in Maaseik: “Alles liep gewoon lekker”
  VOLLEYBAL EUROMILLIONS LEAGUE

  Mathijs Desmet eist met Roeselare hoofdrol op in tweede titelfina­le in Maaseik: “Alles liep gewoon lekker”

  Roeselare heeft zich op verbluffende wijze hersteld van de uppercut, die Maaseik vorige zaterdag toediende in de Tomabelhal. Dankzij een collectief sterke prestatie gingen Tuerlinckx en co woensdag met 0-3 winnen in het hol van de leeuw en zo is het thuisvoordeel weer voor Knack. “Ja, we geloven dat we Maaseik nu ook in onze eigen zaal kunnen kloppen”, zegt Mathijs Desmet.
 1. Ook vaccinatiecentra in Izegem en Tielt werken vanaf dinsdag 13 april met reservesysteem Qvax
  Izegem/Tielt

  Ook vaccinatie­cen­tra in Izegem en Tielt werken vanaf dinsdag 13 april met reservesys­teem Qvax

  Sinds vorige week kan iedereen zich online inschrijven op Qvax om opgeroepen te worden wanneer er vaccins overblijven. Zo maak je kans om je vaccin vroeger te krijgen. De vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare werkten als eerste met Qvax, maar nu wordt het systeem ook uitgerold in Izegem en Tielt. De mensen die zich vorige week inschreven op QVAX.be moeten dat niet opnieuw doen. Wie zich geregistreerd heeft, wordt wel gevraagd om regelmatig zijn beschikbaarheden na te kijken en aan te passen als dat nodig is. De mensen op de reservelijst zullen worden opgeroepen in de volgorde voorzien in de vaccinatieplanning, en dus niet op basis van wie zich eerst heeft ingeschreven. Het belangrijkste doel van deze reservelijst is om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk te vaccineren door geen vaccins verloren te laten gaan.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug