Directeurs William Doom en Ellen Broeckaert op een van de drie terrasjes waar stadstuintjes komen voor de kleuters.
Volledig scherm
Directeurs William Doom en Ellen Broeckaert op een van de drie terrasjes waar stadstuintjes komen voor de kleuters. © Sam Vanacker

Kleuters Vrije Centrumschool krijgen eigen klastuintjes: “Geluk dat architect van weleer zijn tijd ver vooruit was”

RoeselareAls alles goed gaat, hebben de kleutertjes van de Vrije Centrumschool na de krokusvakantie een eigen klastuintje. De school investeert 200.000 euro in de grondige vernieuwing van de kleuterafdeling en gaat daarbij de verhoogde terrassen aan de kant van de speelplaats vergroenen.

  1. ’t Heilig Hart wordt ’t Groen Hart:  wonen, zorg én groen rode draad in masterplan site H.-Hartziekenhuis
    PREMIUM
    Roeselare

    ’t Heilig Hart wordt ’t Groen Hart: wonen, zorg én groen rode draad in masterplan site H.-Hartzieken­huis

    De toekomst van het leegstaande H.-Hartziekenhuis in Roselare krijgt vorm. Projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION bundelen de krachten met Zorggroep H. Hart Kortrijk om de verlaten site een nieuwe, duurzame toekomst te geven waar wonen, zorg en groen elkaar ontmoeten. “We willen het verlaten ziekenhuis vervangen door een groene woonbuurt en een park van twee hectare”, aldus de ontwikkelaars. Concreet willen zij in 2024 starten met de realisatie van bijna 200 appartementen en woningen, een woon-zorghotel met 120 studio’s, een lokaal dienstencentrum aangevuld met assistentiewoningen, een residentie voor personen met motorische beperking en ruimte voor commerciële nevenactiviteiten die de buurt ondersteunen.