Sint-Lodewijksschool
Volledig scherm
Sint-Lodewijksschool © Maxime Petit

Kleuterafdeling Sint-Lodewijksschool week dicht na coronabesmettingen bij leerkrachten

RoeselareDe 71 kleuters van de Sint-Lodewijksschool in Beitem kunnen volgende week niet naar school. Vier leerkrachten van de kleuterafdeling raakten besmet met het coronavirus en zitten thuis in quarantaine. Hierdoor zit de school op de Meensesteenweg met een personeelstekort. De lagere afdeling blijft wel open.

 1. Jarige KMM Sint-Cecilia doet Koolskampse watertoren oplichten
  Koolskamp

  Jarige KMM Sint-Cecilia doet Koolskamp­se watertoren oplichten

  Wie woensdagavond in de omgeving van Koolskamp was, zal mogelijk wat vreemd opgekeken hebben toen hij naar de watertoren in de Steenstraat keek. Na zonsondergang lichtte het iconische bouwsel namelijk eenmalig op. De Koninklijke Muziekmaatschappij (KMM) Sint-Cecilia Koolskamp werd woensdag namelijk precies 75 jaar geleden opgericht in Het Handelshuis op het Koolskampse Dorpsplein. Veel festiviteiten naar aanleiding van die verjaardag zijn door de coronacrisis niet mogelijk, maar toch wou de muziekmaatschappij iets doen. Met een projectie op de watertoren maakten de muzikanten duidelijk dat ze iets te vieren hebben. Gelijktijdig toosten de leden van de muziekmaatschappij woensdag in hun eigen bubbel op het verleden en de toekomst van KMM Sint-Cecilia.
 1. Koers zonder publiek? G.P. Monseré bewijst dat het kan
  Roeselare/Hooglede

  Koers zonder publiek? G.P. Monseré bewijst dat het kan

  Wat vorig weekend bijzonder moeilijk bleek tijdens de doortocht van Kuurne-Brussel-Kuurne in Kortrijk, lukte zondag feilloos in Roeselare. Langs het parcours van de 10de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré daagde amper publiek op. Alle middelen, van affiches tot gemeenschapswachten, werden ingezet en met succes. “Ik wist dat na Kuurne-Brussel-Kuurne alle ogen vandaag op Roeselare zouden gericht zijn en ben superblij dat alles vlekkeloos verlopen is”, reageert Rino Vandromme, voorzitter van KWC De Mandelzonen die de wedstrijd organiseert.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!