Illustratiebeeld. Ook voor 65-plussers is er extra aandacht voorzien in het plan van de stad Roeselare.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Ook voor 65-plussers is er extra aandacht voorzien in het plan van de stad Roeselare. © Getty Images

Klaagsessies, eerstelijnspsychologen en een herstelacademie, stad Roeselare zet meer dan ooit in op mentale gezondheid

RoeselareMeer dan ooit is er aandacht nodig voor mentale kwetsbaarheid. Door de coronacrisis hebben heel wat mensen het lastig en daarom zet de stad Roeselare nog meer in op laagdrempelige en betaalbare projecten die focussen op psychische ondersteuning. 

 1. Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamsponsor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familiesfeer uit”
  PREMIUM
  Hooglede

  Op zoek naar het wielerhart van Deceuninck bij de start van de Tour en als nieuwe naamspon­sor bij Alpecin: “We spelen op het hoogste niveau, maar toch ademt de ploeg een echte familie­sfeer uit”

  De Ronde van Frankrijk is vrijdag van start gegaan in Denemarken. Aan de start van het grootste wielerevenement van het jaar stond voor het eerst Alpecin-Deceuninck. Geen nieuwe ploeg, wel de nieuwe naam voor de ploeg van Mathieu van der Poel. Ontwerper en fabrikant van pvc- en aluminium ramen en deuren Deceuninck uit Gits (Hooglede) klimt vanaf de start van de Tour de France op van sponsor naar naamsponsor. De ideale gelegenheid dus voor een verhaal over ondernemen en wielrennen en de zoektocht naar het wielerhart van het bedrijf met CEO Bruno Humblet.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervelde
  PREMIUM
  Roeselare

  Na 2,5 jaar sluiting: vanaf dinsdag eindelijk weer pintje in cafetaria Sportoase Schiervel­de

  Eindelijk! 2,5 jaar nadat de cafetaria in Sportoase Schiervelde de deuren sloot, kan je er vanaf dinsdag 5 juli opnieuw terecht voor een verfrissend drankje of een smakelijke hap na het zwemmen. Jens Brysse (32) en Bieke Vancoillie (29) die ondertussen al zes jaar café St. Georges aan het Roeselaarse Stationsplein uitbaten, steken nu ook hun schouders onder O Brasserie. “We begrepen zelf niet dat een zaak met zoveel potentieel zo lang leeg stond”, zeggen ze.