Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Kiwanis verzamelt zweetstalen, zodat speurhonden Covid-19 leren herkennen

Kiwanis Roeselare 1 en Kiwanis Rodenbach gooien zich mee in de strijd tegen het coronavirus. Het lijkt er heel sterk op dat honden Covid-19 kunnen opsporen via de lijfgeur van mensen, wat een heel belangrijk instrument in de strijd tegen het virus kan worden. 

 1. Eerste ereburger van Lichtervelde Jules Van Lancker werd steenrijk in Belgisch-Congo: “Vandaag zou titel voor zo’n man uitgesloten zijn”
  PREMIUM
  Lichtervelde

  Eerste ereburger van Lichtervel­de Jules Van Lancker werd steenrijk in Bel­gisch-Con­go: “Vandaag zou titel voor zo’n man uitgeslo­ten zijn”

  Op 3 februari krijgt Lichtervelde voor het eerst in 68 jaar een nieuwe ereburger. Maar Gilbert Desmet is niet de eerste. In 1953 kreeg een zekere Jules Van Lancker ook al die eer. We doken de archieven in en ontdekten enkele bezwarende elementen uit het verleden van de man. Jules Van Lancker werd namelijk steenrijk in Belgisch-Congo.
 2. Elise vond tweede roeping als pottenbakker in 2020: “Ik ben dag en nacht bezig met mijn potjes”
  Staden

  Elise vond tweede roeping als pottenbak­ker in 2020: “Ik ben dag en nacht bezig met mijn potjes”

  Voor Elise Cornelissens (30) was coronajaar 2020 het jaar waarin ze haar passie voor keramiek, klei en pottenbakken deelde met het grote publiek. Met EC Pottery lanceerde ze haar eigen merk en sindsdien ligt de oven in haar ateliertje in Staden nagenoeg dag en nacht aan. Ze kan de vraag amper bijbenen, maar de passie van Elise is enorm. “Elk potje, kopje of bordje is echt met liefde gemaakt. Ik denk dat de mensen dat ook voelen.”
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers