Kiwanis Roeselare 1 strijkt voor hun kunstwedstrijd- en veiling voor het eerst neer in RADar, het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta.
Volledig scherm
Kiwanis Roeselare 1 strijkt voor hun kunstwedstrijd- en veiling voor het eerst neer in RADar, het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta. © Maxime Petit

Kiwanis Roeselare 1 viert 55e verjaardag met Nationale Kunstwedstrijd voor personen met beperking: “Een vereniging die mensen sterker maakt”

RoeselareKiwanis Roeselare 1 is in 2022 55 jaar jong. Dat smaragden jubileum laat de serviceclub niet zomaar voorbijgaan. Net als bij elk lustrum organiseren ze een Nationale Kunstwedstrijd voor personen met een beperking waarvoor ze zo’n 400 instellingen aanschreven. Hieraan koppelen ze op 21 april een symposium en een veiling door expert Carlo Bonte, gekend van het VIER-programma Stukken van Mensen, van de tien beste werken van de wedstrijd en een reeks werken van professionele kunstenaars. De opbrengst gaat naar sociale doelen in de regio. 

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Verjaag de winter met een lentevuur of neem een blik achter de schermen van de zorg: onze weekendtips in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Verjaag de winter met een lentevuur of neem een blik achter de schermen van de zorg: onze weekend­tips in het zuiden van West-Vlaanderen

  De lente is nog net niet in het land, maar dat betekent niet dat je er in het weekend van 18 en 19 maart in Zuid-West-Vlaanderen niet op uit kan trekken. Zo kan je onder andere genieten van een deugddoend lentevuur in Dranouter, gravelroutes met de fiets ontdekken in Izegem of je feestneus opzetten tijdens het Keikoppencarnaval in Poperinge.
  Heuvelland, Izegem, Poperinge, Ledegem