De kinderen van de Zilverbergschool namen recent hun nieuwe speelplein in gebruik.
Volledig scherm
De kinderen van de Zilverbergschool namen recent hun nieuwe speelplein in gebruik. © Maxime Petit

Kinderen Zilverbergschool nemen Apeneiland in gebruik

RumbekeDe kinderen van de Zilverbergschool kunnen zich sinds kort uitleven op een nieuw speelplein. Dat kreeg voor de gelegenheid de naam Apeneiland mee.

 1. Stad Roeselare koopt grond aan voor heraanleg Kazandstraat
  Rumbeke

  Stad Roeselare koopt grond aan voor heraanleg Kazand­straat

  De Kazandstraat wordt in 2022 heraangelegd. De straat tussen de Mandellaan en de Schaapbruggestraat is vandaag in een slechte staat en wordt verkeersveiliger en groener en ook de waterhuishouding wordt er verbeterd. Om die werken uit te voeren moet de stad wat extra grond aankopen. In een eerste fase kopen ze zeven lapjes waarvan de oppervlakte varieert tussen één en 40 centiare. In totaal tellen ze hiervoor 46.300 euro neer. De commissie ruimte boog zich al over de grondaankoop die maandag wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Later dit jaar moeten nog enkele grondverwervingen gebeuren.
 2. Laury (26) werkte in beste restaurants ter wereld en komt nu thuis in Izegemse tweesterrenzaak La Durée: “Alles weer in het Nederlands uitleggen wordt uitdaging”
  PREMIUM
  Roeselare/Izegem

  Laury (26) werkte in beste restau­rants ter wereld en komt nu thuis in Izegemse tweester­ren­zaak La Durée: “Alles weer in het Nederlands uitleggen wordt uitdaging”

  De Roeselaarse Laury Deleersnyder (26) maakte de afgelopen jaren deel uit van de brigades van ’s werelds beste restaurants zoals The Fat Duck in Londen en Geranium in Kopenhagen. Maar nu kiest ze er bewust voor om in eigen streek aan de slag te gaan. Vandaag start ze als zaalverantwoordelijke in la Durée, het Izegemse tweesterrenrestaurant van chef Angelo Rosseel. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en tegelijkertijd is m’n terugkeer een nieuwe stap in de richting van mijn eigen zaak”, aldus Laury.