De leerlingen van de Vrije Centrumschool lopen door de Wortelstraat.
Volledig scherm
De leerlingen van de Vrije Centrumschool lopen door de Wortelstraat. © Joke Couvreur

Kinderen Vrije Centrumschool bedenken toekomstplan voor de Wortelstraat

 1. Computer als digitale ondersteuning van dokter geen verre toekomstmuziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”
  PREMIUM
  Roeselare

  Computer als digitale ondersteu­ning van dokter geen verre toekomstmu­ziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”

  Een computer die op basis van patiëntengegevens, röntgenfoto’s, DNA-materiaal en symptoomgegevens een ziekenhuisarts helpt bij het bepalen van het ideale behandelingstraject na een diagnose? Als het van ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke (Roeselare) afhangt, is dit geen verre toekomstmuziek meer. Het innovatieteam is al twee jaar met het project rond artificiële intelligentie bezig. “Een Belgische primeur voor een algemeen ziekenhuis”, aldus innovatiedirecteur Peter De Jaeger.
 1. 16 maanden effectief en verbod op bezoeken massagesalons voor man (50) met ‘hyperlibido’ na aanranden masseuse
  PREMIUM
  Izegem

  16 maanden effectief en verbod op bezoeken massagesa­lons voor man (50) met ‘hyperlibi­do’ na aanranden masseuse

  Een 50-jarige Izegemnaar is veroordeeld tot 32 maanden cel waarvan de helft effectief omdat hij een masseuse bij hem thuis heeft aangerand. De man werd eerder al negen keer veroordeeld voor zedenfeiten, zo deed hij zich in het verleden ook al zelf voor als masseur, maar randde zijn klanten toen aan. Volgens de gerechtspsychiater kampt de man met een ‘hyperlibido’. Opvallend: de rechter legde hem ook een verbod op voor het bezoeken van massagesalons.
 2. Opnames fictiereeks ‘Chantal’ in Rumbeke
  Rumbeke

  Opnames fictie­reeks ‘Chantal’ in Rumbeke

  De opnameploeg van de fictiereeks ‘Chantal’, waarin Maaike Cafmeyer de rol van politie-inspecteur Chantal Vantomme speelt, strijkt vrijdag 24 juni neer in Rumbeke. Dat blijkt uit een tijdelijk verkeersreglement dat de stad uitvaardigde. Er zijn opnames gepland in de Sint-Petrus en Paulusstraat, de Koningsstraat, de Guido Gezellelaan en de Rumbeeksesteenweg. Tussen 9 en 19 uur zal er nu en dan enkele minuten verkeershinder zijn. Er geldt in de betrokken straten ook een parkeerverbod.