De leerlingen van de Vrije Centrumschool lopen door de Wortelstraat.
Volledig scherm
De leerlingen van de Vrije Centrumschool lopen door de Wortelstraat. © Joke Couvreur

Kinderen Vrije Centrumschool bedenken toekomstplan voor de Wortelstraat

 1. Stijging van aantal besmettingen in Roeselare op maandag 19 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Roeselare op maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Roeselare, op één dag 37 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 23. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 241. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Roeselare op 380 te liggen. Omdat Roeselare meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Restaurants ’t Vosken en Maison Noire amper uit de startblokken en straks weer verplicht dicht: “De regering zet ons in ons blootje”
  PREMIUM

  Restau­rants ’t Vosken en Maison Noire amper uit de startblok­ken en straks weer verplicht dicht: “De regering zet ons in ons blootje”

  Het zal je maar overkomen: ben je amper met je zaak gestart en daar komt de regering met de melding dat de deuren een maand dicht moeten. In restaurant ’t Vosken waren ze vrijdagavond bezig met hun allereerste shift toen het nieuws binnenliep en zijn ze met verstomming geslagen. Ook in Izegem, waar restaurant Maison Noire nog geen anderhalve week open is, reageren ze verbaasd.