De Zilverbergschool
Volledig scherm
De Zilverbergschool © Google Streetview

Kinderen krijgen inspraak via kinderraad en -begroting op maat van scholen en wijken

RoeselareRoeselare maakt werk van kinderraden op maat van scholen en buurten. De Zilverbergschool kreeg de primeur en ging aan de slag met hun eigen kinderbegroting.

 1. Ontdek de wereld van Batman tijdens de Nacht van de Vleermuis
  Rumbeke

  Ontdek de wereld van Batman tijdens de Nacht van de Vleermuis

  Natuurpunt Mandelstreke en Stadlandschap West-Vlaamse Hart laten je op zaterdag 27 augustus kennis maken met de verborgen wereld van Batman en zijn vrienden. Dit tijdens de Nacht van de Vleermuis die ze tussen 20 en 22 uur organiseren in het Sterrebos. Vrijwilligers van de zoogdierenwerkgroep geven eerst een korte uitleg over het leven van de vleermuis, daarna nemen ze je mee het donkere bos in voor een wandeling van zo’n drie kilometer op zoek naar deze kleine, vliegende ‘vampiertjes’. Hierbij krijg je de hulp van een ‘batdetector’, een apparaatje dat het ultrasone geroep van de vleermuizen kan omzetten in hoorbaar geluid. Interesse? Dan wordt je om 20 uur verwacht aan het Educatief Centrum, net naast het kasteel, in het provinciaal domein. Een hoofd- of zaklamp, een muggenstick en warme kledij kunnen van pas komen.
 1. Primeur voor Groep Zorg H. Familie: eerste ouderenzorgvoorzieningen in België krijgen Qualicor kwaliteitslabel
  Kortrijk/Ledegem/Oostkamp

  Primeur voor Groep Zorg H. Familie: eerste ouderen­zorg­voor­zie­nin­gen in België krijgen Qualicor kwaliteits­la­bel

  Een team van experten van Qualicor Europe, een organisatie gespecialiseerd in de kwaliteits- en veiligheidscontrole van zorginstellingen, voerde in mei 2022 een audit door binnen Groep Zorg H. Familie vzw. De groep omvat woonzorgcentra Sint-Carolus, De Pottelberg en Phebe thuiszorg in Kortrijk en woonzorgcentra Rustenhove in Ledegem en Sint-Jozef in Oostkamp.
 2. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
  Livios

  Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

  De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.