Kidz Louis
Volledig scherm
Kidz Louis © RV

KIDZ-kinderopvanginitiatieven krijgen eigen naam

RoeselareKIDZ, de kinderopvanginitiatieven van Motena, zitten in het nieuw. Dit dankzij een frisse lay-out maar elke opvang heeft voortaan ook zijn eigen persoonlijke identiteit dankzij een naam. Zo gaat KIDZ Beveren voortaan door het leven als KIDZ Louis, maar er zijn ook nog Jeanne, Lola, Lucy, Jane, Louis, Lizzie, Madelief en Henri.

 1. Basisschool De Ark geeft Kloen en ALS Liga stevige financiële duw in de rug
  Oekene

  Basis­school De Ark geeft Kloen en ALS Liga stevige financiële duw in de rug

  De leerlingen van De Ark zetten zich jaarlijks in voor de Warmste Week met een heuse koekenbak en tal van andere acties. “In tijden van corona was dit helaas geen optie”, vertelt directeur Fanny Delrue. “Maar we wilden toch iets ondernemen en gingen op zoek naar een alternatief. “ In De Ark kwamen ze uit bij de Rumbeekse Warmathon, een initiatief van vrije basisschool de Verrekijker en stedelijke basisschool De Vlieger. “Zij steunen de strijd tegen ALS”, gaat Fanny verder. “Deze spierziekte trof zowel één van hun collega’s als de partner van een leerkracht. Wij beslisten om mee te stappen in het verhaal van de Warmathon en koppelden er ons eigen goed doel: Kloen , de vzw van Geert Deraeve wiens kleinzonen bij ons op school zitten, ook aan.
 1. Elise vond tweede roeping als pottenbakker in 2020: “Ik ben dag en nacht bezig met mijn potjes”
  Staden

  Elise vond tweede roeping als pottenbak­ker in 2020: “Ik ben dag en nacht bezig met mijn potjes”

  Voor Elise Cornelissens (30) was coronajaar 2020 het jaar waarin ze haar passie voor keramiek, klei en pottenbakken deelde met het grote publiek. Met EC Pottery lanceerde ze haar eigen merk en sindsdien ligt de oven in haar ateliertje in Staden nagenoeg dag en nacht aan. Ze kan de vraag amper bijbenen, maar de passie van Elise is enorm. “Elk potje, kopje of bordje is echt met liefde gemaakt. Ik denk dat de mensen dat ook voelen.”
 1. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders

 2. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie