De brandweer kon het vuur vrijwel meteen blussen
Volledig scherm
De brandweer kon het vuur vrijwel meteen blussen © Alexander Haezebrouck

Kelderbrand snel geblust dankzij opmerkzame tuinmannen

RoeselareIn de kelder van een woning in de Ardooisesteenweg in Roeselare brak maandagvoormiddag omstreeks 10.40 uur brand uit aan de mazoutkachel. Het waren de tuinmannen bij de buren die alarm sloegen nadat ze de rook opmerkten.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. 49.620 euro voor propere scholen en verenigingen uit regio MIROM Roeselare
  Roeselare

  49.620 euro voor propere scholen en verenigin­gen uit regio MIROM Roeselare

  48 scholen en 16 verenigingen hebben zich, ondanks de bijzondere omstandigheden, het voorbije schooljaar geëngageerd voor een propere omgeving. Hun inspanningen werden geëvalueerd en beloond door afvalintecommunale MIROM Roeselare die hen dinsdagavond in Trax beloonde met een bedrag van in totaal 49.620 euro. Afhankelijk van het aantal leerlingen/leden krijgen de deelnemers een beloning tussen de 150 en 1.500 euro. Operatie Proper was vorig schooljaar al aan de vierde editie toe. Sinds de opstart van het project is het aantal deelnemers verviervoudigd: van 14 naar 64 deelnemers. Ook ditjaar wordt Operatie Proper georganiseerd. Scholen of verenigingen die willen meewerken aan een propere omgeving en ondertussen een centje willen bijverdienen, kunnen zich nog tot eind oktober inschrijven. Meer via www.mirom.be/proper.