Barias op Ter Biest in Roeselare
Volledig scherm
Barias op Ter Biest in Roeselare © RV

Kartonpers vat vuur aan kmo van het jaar Barias in Roeselare

RoeselareOp het terrein van verpakkings-en stockagebedrijf Barias in Roeselare heeft vrijdagochtend een kartonpers vuur gevat. De brand kon snel geblust worden en de schade bleef beperkt.

 1. Circus Pipo strijkt neer op parking Euroshop
  Rumbeke

  Circus Pipo strijkt neer op parking Euroshop

  Circus Pipo komt volgende maand naar Rumbeke. Van 19 februari tot en met 6 maart strijkt het bonte gezelschap neer op de parking van Euroshop langs de Meensesteenweg. Ze brengen er niet minder dan 18 voorstellingen van hun 90 minuten durende familieshow. Dit op zaterdag 19 februari om 14 en 16.30 uur, op zondag 20 februari om 11 en 15 uur, op woensdag 23 februari om 15 uur, op zaterdag 26 februari om 14 en 16.30 uur, op zondag 27 februari om 11 en 15 uur, van dinsdag 1 maart tot en met vrijdag 4 maart om 15 uur, op zaterdag 5 maart om 14 en 16.30 uur en op zondag 6 maart om 11 en 15 uur. Tickets kan je nu al online aanschaffen via www.circuspipobelgium.be, maar zijn ook te koop aan de kassa op de dagen dat er een voorstelling is. Dit telkens vanaf één uur voor de show en tussen 11 en 12 uur. Op zondag betalen de volwassenen trouwens kindertarief.
 2. AZ Delta biedt patiënten en mantelzorgers digitale ondersteuning
  Roeselare

  AZ Delta biedt patiënten en mantelzor­gers digitale ondersteu­ning

  AZ Delta heeft in de inkomhal van campus Rumbeke een Digipunt geopend. Het ziekenhuis maakt steeds vaker gebruik van digitale toepassingen en wil via het Digipunt, dat te vinden is naast de ombudsdienst, iedereen daarbij begeleiden en ondersteunen. Patiënten en mantelzorgers kunnen er terecht voor vragen over het zorgportaal, ondersteuning bij het inloggen op portalen, online afspraken maken, hulp bij het invullen van online vragenlijsten, de installatie van Itsme en vragen over de website of andere digitale toepassingen. Het Digipunt is open op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17 uur en ook bereikbaar op 051/23.71.10 of via digipunt@azdelta.be.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Gezin zoekt huurwoning na CO-intoxicatie en problemen met dubieuze aannemer: “We hebben stabiliteit nodig tot we naar ons eigen stekje terug kunnen”
  PREMIUM
  Staden/Roeselare/Diksmuide/Beselare

  Gezin zoekt huurwoning na CO-intoxica­tie en problemen met dubieuze aannemer: “We hebben stabili­teit nodig tot we naar ons eigen stekje terug kunnen”

  Na een CO-intoxicatie in hun tijdelijke woning in Roeselare is het gezin van Alex Vainer (40) en Orfelia Verscheure (37) uit Staden op zoek naar een woning die ze het komende jaar kunnen huren. Het is geen makkelijke zoektocht met zes kinderen. “Het lijkt wel of we op ons kroostrijk gezin afgerekend worden, terwijl we gewoon een stabiel, hard werkend Vlaams gezin zijn”, zucht het koppel. De voorbije acht maanden zijn ze al drie keer verhuisd en er zitten vermoedelijk nog enkele verhuizingen aan te komen. En dat allemaal door een dubieuze aannemer.