Felipe Palacio | Unsplash
Volledig scherm
© Felipe Palacio | Unsplash

Kans op bewolking vanochtend in Roeselare

 1. Herdenking voor overleden rijkswachter Georges Golinvaux

  Herdenking voor overleden rijkswach­ter Georges Golinvaux

  De Regionale Vereniging van Miliciens, Beroepsmilitairen, Politie en ex-Rijkswachters organiseert een herdenking voor Georges Golinvaux. Op 23 en 24 mei 1940 werd de driehoek Roeselare-Dadizele-Moorsele zwaar getroffen door een Duits bombardement tijdens de Slag aan de Leie. Meerdere rijkswachters raakten gewond, waaronder brigadier Golinvaux. Hij bezweek op 26 mei 1940 aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hij staat, samen met de onbekende soldaat, symbool voor de vele gesneuvelden die begraven liggen in Roeselare. Voor de politiehervorming werd hij jaarlijks herdacht. In 2012 pikte de Nationale Vereniging van Miliciens en Beroepsmilitairen van België die traditie weer op. Ook dit jaar wordt Golinvaux herdacht met een plechtigheid op zondag 28 mei om 11 uur op de oude stedelijke begraafplaats langs de Blekerijstraat. Iedereen is welkom.
  Roeselare
 2. Westhoekwolf lijkt op weg naar Oost-Vlaamse grens, na mislukte poging om Roeselaarse ring over te steken: “Hij zal wellicht een paar weken in het bos rond Beernem blijven”

  Westhoek­wolf lijkt op weg naar Oost-Vlaam­se grens, na mislukte poging om Roeselaar­se ring over te steken: “Hij zal wellicht een paar weken in het bos rond Beernem blijven”

  De wolf die deze week voor het eerst in 200 jaar West-Vlaanderen binnen stapte, lijkt op weg te zijn naar het Bulskampveld. Vrijdagavond liep het dier even over en weer op de ring rond Roeselare, zaterdagvoormiddag werd de ‘westhoekwolf’ opnieuw waargenomen tussen Egem en Zwevezele. Jan Loos van Welkom Wolf is tevreden dat het dier de juiste richting gekozen lijkt te hebben. “Al is het Bulskampveld eigenlijk nog te klein voor een wolf.”
  Pittem