De camera in de flitspaal die wijst in de richting van Staden stond enkele weken verkeerd ingesteld.
Volledig scherm
De camera in de flitspaal die wijst in de richting van Staden stond enkele weken verkeerd ingesteld. © Hans Verbeke

Justitie lost zelf probleem van onterechte boetes op: “Slachtoffers hoeven zelf niks te doen”

Wie onterecht een boete kreeg op het kruispunt aan de Expohallen in Roeselare, waar een flitspaal verkeerd ingesteld stond op 50 kilometer per uur in plaats van op 70 per uur, mag op zijn twee oren slapen. Justitie zal alle slachtoffers zelf opsporen. De boete wordt kwijtgescholden of terugbetaald.

 1. Nathalie Muylle neemt schepenmandaat voorlopig niet opnieuw op

  Nathalie Muylle neemt schepenman­daat voorlopig niet opnieuw op

  Nathalie Muylle (CD&V) keert voorlopig niet terug in het Roeselaarse schepencollege. Begin oktober 2019 werd ze federaal minister van Werk in opvolging van Wouter Beke, die naar de Vlaamse regering trok om er minister van Welzijn te worden. Net geen jaar was ze minister toen begin deze maand bekendraakte dat ze geen minister zou worden in de nieuwe federale regering. Op de Roeselaarse gemeenteraad maandagavond werd duidelijk dat Muylle niet onmiddellijk terugkeert als schepen. Daarentegen blijft Tom Vandenkendelaere, die Nathalie verving toen ze minister werd, tot eind dit jaar bevoegd voor omgevingsvergunningen en stadsontwikkeling, onderwijs, patrimonium en wijkhuizen. Hij kondigde eerder zelf al aan dat hij eind dit jaar sowieso afscheid neemt als schepen in Roeselare. Op 1 januari wordt hij de nieuwe CEO van Belgapom, de belangenvereniging van de Belgische aardappelsector.
 2. Na monsterbrand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken
  Roeselare

  Na monster­brand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken

  Zeventigers Odette Verbeke en Eric Rosseel mogen, net als andere omwonenden van het uitgebrande bedrijf Belcroom, weer naar hartelust groenten uit eigen tuin eten en hun regenwater gebruiken zoals voorheen. Bijna twee weken lang was dat verboden. Metingen hebben echter uitgewezen dat de bodem noch het regenwater onrustwekkend vervuild zijn door de brand. Ook de bloed- en urinestalen, genomen bij hulpverleners die langdurig in de vuurlinie stonden, leverden geen onrustwekkende resultaten op.
 3. Oeps, foutje... Flitspaal ingesteld op 50 per uur in zone 70: 600 automobilisten onterecht geflitst

  Oeps, foutje... Flitspaal ingesteld op 50 per uur in zone 70: 600 automobi­lis­ten onterecht geflitst

  Door een menselijke fout hebben 340 automobilisten onterecht een boete in de bus gekregen omdat ze te snel zouden gereden hebben op het kruispunt aan de Expohallen in Roeselare. De flitspaal was ingesteld op 50 kilometer per uur, terwijl er eigenlijk 70 per uur mag rijden. “Wie al betaald heeft, zal zijn geld terugkrijgen, anderen raden we aan de boete te betwisten”, zegt commissaris Carl Vyncke.