De camera in de flitspaal die wijst in de richting van Staden stond enkele weken verkeerd ingesteld.
Volledig scherm
De camera in de flitspaal die wijst in de richting van Staden stond enkele weken verkeerd ingesteld. © Hans Verbeke

Justitie lost zelf probleem van onterechte boetes op: “Slachtoffers hoeven zelf niks te doen”

Wie onterecht een boete kreeg op het kruispunt aan de Expohallen in Roeselare, waar een flitspaal verkeerd ingesteld stond op 50 kilometer per uur in plaats van op 70 per uur, mag op zijn twee oren slapen. Justitie zal alle slachtoffers zelf opsporen. De boete wordt kwijtgescholden of terugbetaald.

 1. Oeps, foutje... Flitspaal ingesteld op 50 per uur in zone 70: 600 automobilisten onterecht geflitst

  Oeps, foutje... Flitspaal ingesteld op 50 per uur in zone 70: 600 automobi­lis­ten onterecht geflitst

  Door een menselijke fout hebben 340 automobilisten onterecht een boete in de bus gekregen omdat ze te snel zouden gereden hebben op het kruispunt aan de Expohallen in Roeselare. De flitspaal was ingesteld op 50 kilometer per uur, terwijl er eigenlijk 70 per uur mag rijden. “Wie al betaald heeft, zal zijn geld terugkrijgen, anderen raden we aan de boete te betwisten”, zegt commissaris Carl Vyncke.
 2. Zeven studenten aan Vives verdelen een ‘Farm To Table’-box, “om de korte keten te promoten en de hoevewinkels te steunen”
  Roeselare/Ledegem

  Zeven studenten aan Vives verdelen een ‘Farm To Ta­ble’-box, “om de korte keten te promoten en de hoevewin­kels te steu­nen”

  Zeven laatstejaarsstudenten agro- en biotechnologie aan de hogeschool Vives Roeselare ontwikkelden een ‘Farm To Table’-box met keuze uit groenten, fruit, zuivel en vlees. Daarmee brengen ze lokale producten van verschillende hoevewinkels samen in een box. Alle producten worden verzameld bij het Wit-Blauw Vleesbedrijf in de Rollegemstraat in Ledegem. Afhalen kan de komende weken op zaterdag.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren