Het incident deed zich voor op een terras van een bistro op het Polenplein in Roeselare
Volledig scherm
Het incident deed zich voor op een terras van een bistro op het Polenplein in Roeselare © Sam Vanacker

Jongeman wil niet trakteren maar eigent zich wel pintjes toe en krijgt slag in aangezicht

Roeselare / StadenEen 21-jarige jongeman uit Staden riskeert een voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor een slag die hij verkocht op café. Het slachtoffer wilde niet meedoen met om beurten pintjes trakteren tijdens een verjaardagsfeestje maar eigende zich wel pintjes toe. Door de klap liep hij een neusbreuk op. “Onmogelijk dat die verwondingen door mijn slag zijn”, zei beklaagde S. B. (21).

 1. Jonge drugskoerier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare
  Roeselare

  Jonge drugskoe­rier mag na bijna 5 maanden cel verlaten na arrestatie in Roeselare

  Een 21-jarige Franse drugskoerier die op 8 februari in Roeselare betrapt kon worden, mag na bijna 5 maanden de cel verlaten. Een gevolg van de veroordeling tot 15 maanden celstraf die hij woensdag van de rechter in Kortrijk kreeg. Enkel de periode van voorhechtenis is immers als effectieve celstraf uitgesproken, de rest voorwaardelijk. Zijn Peugeot 306 is hij wel kwijt en hij moet nog een boete van 800 euro betalen.
 2. Paterskerk wordt horecazaak in afwachting van herinvulling als woon-, werk- en ontmoetingsplek
  PREMIUM
  Roeselare

  Paterskerk wordt horecazaak in afwachting van herinvul­ling als woon-, werk- en ontmoe­tings­plek

  De site van de Paterskerk gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De Gentse vastgoedinvesteerder- en ontwikkelaar Triginta zal de site langs de Delaerestraat in Roeselare, bestaande uit de kerk, een retraitehuis en een kloostergebouw, transformeren tot woonunits voor mensen met een functiebeperking, kantoorruimtes en een ontmoetingsplek in de kerk. Omdat de werken pas over een jaar starten, krijgt de kerk vanaf augustus een tijdelijke horeca-invulling.