Volledig scherm
© Shutterstock

Jonge vrouw voor rechter nadat ze bejaarde man 20.000 euro lichter maakt: “Laatste zes maanden van zijn leven waren nachtmerrie”

RoeselareEen 21-jarige jonge vrouw uit Roeselare moest zich woensdag op de rechtbank verantwoorden voor informaticafraude. Een bejaarde man werd in april vorig jaar opgelicht via phishingtechnieken. De man zag 20.000 euro aan spaarcentjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Jong Vld Roeselare bezorgt jongeren van Jakedoe een mooi Pasen
  Roeselare

  Jong Vld Roeselare bezorgt jongeren van Jakedoe een mooi Pasen

  Jong Vld Roeselare organiseerde in de maand maart een paasactie ten voordele van Jakedoe, de kinder- en jongerenwerking van t’Hope. In Jakedoe organiseren jonge vrijwilligers met en zonder armoede-ervaring samen activiteiten. Voor jongeren is dit een leuke tijd op een rustige plek waar ze op hun eigen tempo kunnen opgroeien, zichzelf en anderen leren kennen, hun netwerk verbreden en leren om het woord te nemen. Tijdens het weekend voor Pasen kon je bij de leden van Jong Vld Roeselare een doosje paaseitjes kopen voor jezelf en tegelijk een doosje schenken aan Jakedoe, die hiermee een coronaproof paaseierenraap organiseerde. “Hiermee willen we als Jong Vld Roeselare ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren van Roeselare konden genieten van een lekker Pasen”, vertelt voorzitter Thomas Maes. “We hebben in totaal 105 doosjes verkocht over gans West-Vlaanderen. We schonken ook 350 euro aan Jakedoe om hun werking te steunen. Voor de paaseitjes deden we een beroep op de lokale chocolaterie ‘t Karakske uit Beveren.”
 1. IHKA versterkt studieaanbod: vanaf september Moderne talen en Maatschappij en welzijn in derde jaar
  Ardooie

  IHKA versterkt studieaan­bod: vanaf september Moderne talen en Maatschap­pij en welzijn in derde jaar

  Het Instituut Heilige Kindsheid (IHKA) kreeg groen licht om vanaf september het studieaanbod in de tweede graad uit te breiden met twee richtingen: Moderne talen en Maatschappij en welzijn. “Op 1 september bereikt de modernisering van het secundair onderwijs de tweede graad. Dit hebben we aangegrepen om een aanvraag in te dienen om het studieaanbod te verruimen. We zijn dan ook heel blij dat de twee aanvragen goedgekeurd werden”, aldus directeurs Dirk Declercq en Jo Willemyns.
 2. Ontwikkeling R.Plaza op kruissnelheid: komende jaren openen er onder meer apotheek, revalidatiecentrum en hotel
  Roeselare

  Ontwikke­ling R.Plaza op kruissnel­heid: komende jaren openen er onder meer apotheek, revalida­tie­cen­trum en hotel

  R.Plaza, het kantoren- en winkelcomplex op de vroegere Sportlinesite langs de Rijksweg, is nog in volle ontwikkeling maar mag nu al een succesverhaal genoemd worden. Het derde bouwblok verrijst binnenkort en zal straks onder meer een apotheek en een revalidatiecentrum huisvesten. Ook de twee reeds gerealiseerde gebouwen worden vlot verder ingevuld door onder meer de komst van een low budget hotel met een vernieuwend concept. Als klap op de vuurpijl kan je sinds kort ook met je elektrische wagen terecht aan het snellaadstation van Fastned, het tweede in België.
 3. Man buiten levensgevaar nadat hij zichzelf steekt met mes: “Hij zat eerst rechtop aan zijn voordeur maar later bleek dat hij er erg aan toe was”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Man buiten levensge­vaar nadat hij zichzelf steekt met mes: “Hij zat eerst rechtop aan zijn voordeur maar later bleek dat hij er erg aan toe was”

  De Roemeense man die zondagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht werd na enkele messteken, verkeert niet langer in levensgevaar. Meer zelfs: hij kon al ondervraagd worden en geeft toe dat hij zichzelf zo zwaar heeft verwond. Hoe zijn echtgenote ook gewond raakte, is nog niet duidelijk. “We hoorden de man roepen, maar hadden geen idee wat er precies aan de hand was”, klinkt het in de buurt.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren