De jongerenwerking op Trax Skatepark was één van de gelukkigen.
Volledig scherm
De jongerenwerking op Trax Skatepark was één van de gelukkigen. © Maxime Petit

JOEF RSL steunt Roeselaarse organisaties

RoeselareJOEF, voluit Jeugd Onderneemt en Financiert, blies verzamelen bij vzw Inval op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt om op een coronaveilige manier hun eerste schenkingen te overhandigen aan de jongerenwerking op Trax Skatepark, de Local Heroes van het #HACK-programma van ARhus en Chiro Zilverberg. 

 1. Aparte jeugdhuiswerking in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdverenigingen en jongeren
  Lichtervelde

  Aparte jeugdhuis­wer­king in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdvere­ni­gin­gen en jongeren

  Na het ter ziele gaan van jeugdhuis De Keirse in maart was het even onduidelijk welke richting er uit zou gegaan worden met de jeugdhuiswerking in Lichtervelde. Dat is nu wel duidelijk. Een apart jeugdhuis komt er niet meer en de werking wordt geïntegreerd in het bredere verhaal van JOC De Lichting. De barruimte kan voortaan gehuurd worden. “De ruimte staat open voor verenigingen, organisaties en geëngageerde jongeren, met de jeugd als doelpubliek”, aldus jeugdschepen Bogaert (CD&V).
 2. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
  PREMIUM
  Kaprijke

  Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

  De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”
 1. Oewist?-project zoekt vrijwilligers
  Roeselare

  Oe­wist?-pro­ject zoekt vrijwilli­gers

  Het Oewist?-project, een samenwerking tussen de stad Roeselare en de dienstencentra van Motena, zoekt vrijwilligers om eenzame 65-plussers een bezoekje te brengen. De signalen en noden die de vrijwilligers tijdens deze gesprekken oppikken, geven ze door zodat de dienstencentral en de stad op zoek kunnen naar oplossingen. Interesse om vrijwilliger te worden bij Oewist? Op donderdag 9 juni om 19 uur wordt er een infomoment georganiseerd in dienstencentrum Schiervelde langs de Schierveldestraat. Via https://www.roeselarevrijwilligt.be kan je je kandidaat stellen.