Kapster Liesje Ghekiere neemt de lokken van Stefanie Devisschere onder handen.
Volledig scherm
Kapster Liesje Ghekiere neemt de lokken van Stefanie Devisschere onder handen. © Maxime Petit

Jobfixers knipt eenmalig coronacoupes: “Uitzendkrachten komen graag piekfijn voor de dag bij hun nieuwe werkgever”

RoeselareHet kantoor van Jobfixers op de Hoogleedsesteenweg deed zaterdag even dienst als kapsalon. Door de wachtlijsten bij de pas heropende kappers besloot het uitzendbedrijf zijn klanten een gratis kapbeurt aan te bieden. “Veel uitzendkrachten vinden het vervelend om met een coronacoupe bij een nieuwe werkgever te verschijnen. Met deze eenmalige actie passen we hier een mouw aan”, zegt zaakvoerder Lieven Bonamie.

 1. Luisterfietstocht langs Kezelbergroute
  Roeselare/Ledegem

  Luister­fiets­tocht langs Kezel­bergrou­te

  Fietsen langs de Kezelbergroute, de voormalige spoorlijn 65, krijgt deze zomer een extra dimensie dankzij een podcast luisterfietstocht van Wim Chielens. De luisterfietstocht is een leuke en boeiende aaneenrijging geworden van grote en kleinmenselijke verhalen die je onderweg op de Kezelbergroute aantreft. De tocht start aan de parking van het provinciedomein Het Sterrebos in de Sterrebosdreef in Rumbeke en volgt grotendeels het fietsknooppuntennetwerk. Verdwalen is onmogelijk, want Wim legt ook haarfijn uit waar je heen moet. In het Bergmolenbos knijp je al enkele keren de remmen dicht voor luisterfragmenten aan de stadsboomgaard, Muze’um L en de Kleiputten. In Beitem leer je meer over Inagro, het praktijkonderzoekscentrum voor land- en tuinbouw. Aan het voormalig station van Ledegem hoor je verhalen over bleekweides, maar ook toekomstverhalen, want de nabijgelegen Ledegemse meersen worden binnenkort ingericht tot een kleinschalig provinciedomein. Ook de rol van Spoorlijn 65 tijdens de Eerste Wereldoorlog komt aan bod. Voor wie er niet genoeg van krijgt, stelt Wim nog een klein, maar zeer de moeite waard ommetje voor: Menenwald, de grootste Duitse militaire WO I-begraafplaats op het Europese continent. De luisterfietstocht langs de Kezelbergroute kan je beluisteren via open.spotify.com/playlist/5TF5R2oeDjg2HPF0lFJw3x of via de Soundcloud-app. Je vindt de podcast er via de zoekterm ‘Luisterfietstocht langs de Kezelbergroute’.
 1. Roeselare zegt neen tegen McDonald’s-restaurant vlak bij Bergmolenbos: “Keuze van locatie allesbehalve logisch”
  Roeselare

  Roeselare zegt neen tegen McDonald’s-restaurant vlak bij Bergmolen­bos: “Keuze van locatie allesbehal­ve logisch”

  Het Roeselaarse schepencollege weigert de vergunning die dit voorjaar aangevraagd werd door fastfoodketen McDonald’s voor de opening van een nieuw restaurant op de hoek van de Moorseelsesteenweg en de Oude Zilverbergstraat. “De locatie ligt vlak bij het Sterrenbos en Bergmolembos, de groene long van Roeselare”, aldus schepen van Omgevingsvergunningen Nathalie Muylle (CD&V)
 2. BAR’ro pakt uit met tapas, cocktails en... go-carts: “Zomerse manier om de stad te verkennen”
  PREMIUM
  Roeselare

  BAR’ro pakt uit met tapas, cocktails en... go-carts: “Zomerse manier om de stad te verkennen”

  Deze zomer moet je niet speciaal naar de kust om met een billenkar over de dijk te sjezen. Dankzij de zomerse pop-up BAR’ro Cocktail & Tapas verken je dit jaar Roeselare met een duotrapper terwijl je voor en/of na je rit kan genieten van een natje en een droogje op het zonneterras aan de Delaerestraat. Initiatiefnemer Rached Guessoum trekt voluit de kaart van zomer in eigen stad.
 3. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.