Joanna Vannieuwenhuyze vierde haar honderdste verjaardag.
Volledig scherm
Joanna Vannieuwenhuyze vierde haar honderdste verjaardag. © Maxime Petit

Joanna viert 100e verjaardag: “Dankzij m’n dagelijkse gymnastiek”

RoeselareJoanna Vannieuwenhuyze rondde donderdag de kaap van de 100 jaar. Dat werd gevierd in het Roeselaarse WZC waar Joanna op vandaag de enige eeuwelinge is.

 1. Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzingen naar engelen en duivels op onze drankkaart"
  PREMIUM
  Roeselare

  Paterskerk wordt café Kerk33: "Inclusief wat verwijzin­gen naar engelen en duivels op onze drankkaart"

  Altijd al eens een pintje willen drinken in de kerk? Dan moet je vanaf donderdag 6 oktober in de Roeselaarse Paterskerk zijn. Benny Kellner, zaakvoerder van De Nieuwe Klokke op de Grote Markt, en Henk De Gheldere, drijvende kracht achter Bar Giraf en Jeanien, turnden de ontwijdde kerk langs de Delaerestraat om tot café Kerk33. “Voor een periode van één jaar, dan wordt de volledige site herbestemd”, klinkt het.
 2. De weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: crossen, snuisteren, feesten, lopen, wandelen of terug naar de tijd van de Romeinen
  PREMIUM
  Meulebeke/Kuurne/Roeselare/Ieper/Wervik

  De weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: crossen, snuisteren, feesten, lopen, wandelen of terug naar de tijd van de Romeinen

  Nog geen weekendplannen? Dan vind je hier ongetwijfeld wat inspiratie. We selecteerden enkele tips voor zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Een feestweekend in Kuurne of 2.000 jaar terug gekatapulteerd worden naar de tijd van Kelten en Romeinen in Wervik. Of toch liever de sportieve toer op met de A-veldrit in Meulebeke? In Roeselare kunnen liefhebbers van brocante en tweedehandsspullen voor de laatste keer dit seizoen nog eens flink hun hart ophalen.
 1. Visuele communicatiebedrijven Quickletter en New Neon fusioneren tot Marker en bouwen nieuw hoofdkwartier op Krommebeekpark
  Roeselare/Pittem

  Visuele communica­tie­be­drij­ven Quicklet­ter en New Neon fusioneren tot Marker en bouwen nieuw hoofdkwar­tier op Krommebeek­park

  Quickletter uit Roeselare, gespecialiseerd in voertuigenreclame, en New Neon, expert in gebouwenreclame, uit Pittem gaan voortaan door het leven als Marker. De twee bedrijven die visuele communicatie op maat aanbieden willen samen een nog ruimer aanbod bieden aan hun klanten. De bouw van een gloednieuw kantoor aan het Krommebeekpark in Beveren, dat tegen het najaar van 2023 operationeel moet zijn, is het bewijs van hun ambitie. “Momenteel telt ons team 35 medewerkers, we hebben straks de plaats voor en streven naar een verdubbeling”, zeggen zaakvoerders Frederick Cornette en Frederick Vansteenkiste.
 2. Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamiddag voor senioren
  Roeselare

  Liedjes uit de Lage Landen kleuren feestnamid­dag voor senioren

  Op donderdag 27 oktober vindt de feestnamiddag voor senioren opnieuw plaats in De Spil. Arnold Sercu en Bart Verhelle brengen er met ‘Liedjes uit de Lage Landen’ een gevarieerd programma. Ze nemen de aanwezigen mee langs Vlaamse en Nederlandse velden bezaaid met onvergetelijke liedjes: parels om stil van te worden, of deuntjes die je meteen wil meezingen omdat ze zo sterk in ons collectief geheugen gegrift staan. Onder andere liedjes van Miel Cools, Herman Van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld passeren de revue, wondermooi gebracht door piano en twee stemmen. Wil je er bij zijn? De feestnamiddag start om 14 uur. Kaartjes kosten 10 euro, of 5 euro met de vrijetijdspas en zijn te verkrijgen via het Vrijetijdspunt ondergebracht in KOERS.
 3. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.