Albrecht Rodenbach
Volledig scherm
Albrecht Rodenbach © -

JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Roeselaarse voetbalploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”
  Roeselare

  Roeselaar­se voetbal­ploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”

  Younited Belgium, de Roeselaarse voetbalploeg waarbij de sport gebruikt wordt als middel tot re-integratie van bijzonder kwetsbare mensen, mag op zijn vijfde verjaardag een succes genoemd worden. De spelers, supporters en begeleiders vinden in het team niet alleen ploegmaten, maar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en groeien. “Younited Belgium is voor mij meer dan een hobby. Het team brengt kameraadschap, is een ontmoetingsplek en zorgt ervoor dat ik mezelf meer onder controle heb”, getuigt speler Michael De Meyer.
 1. Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaalmarkt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Ondanks contract tot april 2023 moet Lokaal­markt Sint-Amandskerk verlaten: “Zoektocht naar een nieuwe locatie is begonnen”

  Ondanks een contract tot april 2023 moet de Lokaalmarkt toch vertrekken uit de Sint-Amandskerk. De laatste markt zal begin juli in de kerk georganiseerd worden, maar de organisatoren hopen dat dit niet het einde betekent van hun Roeselaars verhaal. En hoewel het stadsbestuur het contract zelf opgezegd heeft, wil het de versmarkt wel graag in de stad houden. “We helpen de mensen van Lokaal meezoeken naar een nieuwe locatie”, zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V).