Maxime Petit
Volledig scherm
© Maxime Petit

Jeugd #VANRSL zoekt monitoren

 1. Tuinhier Rumbeke viert 50ste verjaardag
  Rumbeke

  Tuinhier Rumbeke viert 50ste verjaardag

  Tuinhier Rumbeke is 50 jaar jong. Dat werd gevierd met een officiële ontvangst door schepen Michèle Hostekint (Vooruit) in het ARhus Café. De vereniging werd 17 mei 1972 gesticht onder leiding van Erik Hemeryck, toen nog onder de naam ‘Het werk van de Akker’. Op vandaag telt de vereniging van tuinliefhebbers 121 leden en staat Ludo D’hoore aan het hoofd ervan. De vereniging is en blijft springlevend. Zo zijn ze actief bij het wijkcomposterings- en tuinproject bij rusthuis De Zilverberg en staat er een project van samentuinen in het centrum van Rumbeke op stapel waarvoor er nog een geëngageerd tuinliefhebber-coördinator gezocht wordt.
 2. Roeselaarse voetbalploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”
  Roeselare

  Roeselaar­se voetbal­ploeg voor dak- en thuislozen blaast vijf kaarsjes uit: “Younited Belgium heeft mijn leven veranderd”

  Younited Belgium, de Roeselaarse voetbalploeg waarbij de sport gebruikt wordt als middel tot re-integratie van bijzonder kwetsbare mensen, mag op zijn vijfde verjaardag een succes genoemd worden. De spelers, supporters en begeleiders vinden in het team niet alleen ploegmaten, maar een plek waar ze zichzelf kunnen zijn en groeien. “Younited Belgium is voor mij meer dan een hobby. Het team brengt kameraadschap, is een ontmoetingsplek en zorgt ervoor dat ik mezelf meer onder controle heb”, getuigt speler Michael De Meyer.