Heel wat jongelui woonden de plechtigheid bij.
Volledig scherm
Heel wat jongelui woonden de plechtigheid bij. © Maxime Petit

Jeugd centraal tijdens herdenkingsplechtigheid British Torch of Remembrance

 1. Computer als digitale ondersteuning van dokter geen verre toekomstmuziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”
  PREMIUM
  Roeselare

  Computer als digitale ondersteu­ning van dokter geen verre toekomstmu­ziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”

  Een computer die op basis van patiëntengegevens, röntgenfoto’s, DNA-materiaal en symptoomgegevens een ziekenhuisarts helpt bij het bepalen van het ideale behandelingstraject na een diagnose? Als het van ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke (Roeselare) afhangt, is dit geen verre toekomstmuziek meer. Het innovatieteam is al twee jaar met het project rond artificiële intelligentie bezig. “Een Belgische primeur voor een algemeen ziekenhuis”, aldus innovatiedirecteur Peter De Jaeger.
 2. Jobbeurs in het Welzijnshuis
  Roeselare

  Jobbeurs in het Welzijns­huis

  Interesse om te werken in het Roeselare Welzijnshuis van Roeselare? Regelmatig is men er op zoek naar nieuwe collega’s en de komende dagen en weken organiseren ze enkele infomomenten. Het is de gelegenheid om te ontdekken wat het betekent om in het Welzijnshuis te werken, de sfeer er te proeven, een babbeltje te slaan met mogelijke toekomstige collega’s of concrete vragen te stellen. Er zijn drie infomomenten gepland. Op maandag 27 juni is iedereen er welkom tussen 18.30 en 20 uur, op woensdag 29 juni staan de deuren van het Welzijnshuis langs de Gasthuisstraat open van 8.30 tot 10 uur en op 5 juli wordt er ook een digitale infosessie opgezet. Die sessie kan je anoniem bijwonen via https://www.youtube.com/watch?v=xxrspZIJAn8.