Jelle Angelis schreef een boek over de geschiedenis van Rumbeke.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Angelis schreef een boek over de geschiedenis van Rumbeke. © Maxime Petit

Jelle (35) lanceert boek over ‘Slag bij het Sterrebos’ in 1940: “Die ene dag kostte 32 levens. Ik sprak laatste getuigen”

RoeselareDoor de oorlogsverhalen van z’n grootmoeder raakte Jelle Angillis (35) al op heel jonge leeftijd geïntrigeerd door de ‘Slag bij het Sterrebos’. Nu kan je z’n boek over de feiten, ‘Rumbeke 27 mei 1940’, bestellen. “De getuigenissen over die dag verzamelde ik al als prille twintiger. De meeste mensen die ik sprak zijn er intussen niet meer”, aldus Jelle. 

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Poetsland levert elektrische veegwagens aan gemeenten
  Roeselare

  Poetsland levert elektri­sche veegwagens aan gemeenten

  Poetsland is geselecteerd voor het project ‘Gestroomd’ van de Vlaamse intercommunales. Dit aankoopplatform moet het voor de Vlaamse steden en gemeenten goedkoper en eenvoudiger maken om elektrische en CNG-voertuigen aan te kopen. Met de selectie mag Poetsland, gevestigd op bedrijventerrein Onledegoed in Beveren, voor een periode van vier jaar elektrische veegwagens leveren aan de Vlaamse gemeenten en instellingen. “We zijn zeer verheugd dat we binnen dit raamcontract zijn geselecteerd met onze veegwagens van minder en meer dan één kubieke meter”, laat Poetsland weten.” Onze veegwagens zijn volledig ontwikkeld rond de batterij en tellen tot 10 uren autonomie. Ze worden uitgerust met zowel lithium als loodzuur batterijen van 48V en alle type laders zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld een ingebouwde AC lader, waarop alle andere elektrische voertuigen van het wagenpark kunnen worden aangesloten.”
 1. Vriendinnen organiseren met FUSED tweedehandsbeurs die beleving biedt voor heel het gezin
  Roeselare

  Vriendin­nen organise­ren met FUSED tweede­hands­beurs die beleving biedt voor heel het gezin

  Noémie Lebon (40) en Lies Standaert (34) organiseren op zaterdag 21 mei FUSED. In de Roeselaarse Sint-Amandskerk combineren ze een kwalitatief aanbod aan kinderkledij en speelgoed met een creatieve makersmarkt, hippe kinderanimatie en een hapje en drankje. “Een dergelijk initiatief bestaat nog niet in Roeselare. Wij hopen er alvast een jaarlijks gebeuren van te maken”, aldus de vriendinnen.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.