Janah Vanderper hoopt straks het kroontje van Miss België 2023 te mogen opzetten.
Volledig scherm
Janah Vanderper hoopt straks het kroontje van Miss België 2023 te mogen opzetten. © Bjorn Van Ryckeghem

Janah (25) dingt zaterdag mee naar kroontje Miss België 2023: "De verkiezing heeft me sowieso al in de positieve zin veranderd"

Roeselare“Ik durf wel al eens te dromen van dat kroontje.” Aan het woord is de Roeselaarse Janah Vanderper (25). Voor haar stijgt de spanning want zaterdag dingt Janah in het Proximus Theater in De Panne mee naar de titel van Miss België 2023. Ze blijft mikken op die overwinning, maar staat tegelijkertijd met beide voetjes op de grond. “De verkiezing heeft me sowieso al in de positieve zin veranderd”, zegt ze.

 1. Geen asbestgevaar in MPI Sterrebos: kleuterklassen mogen weer open

  Geen asbestge­vaar in MPI Sterrebos: kleuter­klas­sen mogen weer open

  In de drie kleuterklassen van medisch-pedagogisch instituut (MPI) Sterrebos in Rumbeke, bij Roeselare, is geen asbest aangetroffen. De stalen die de dienst Welzijn op het Werk vrijdag nam, zijn negatief. “Zoals verwacht”, reageert Diter Den Baes, algemeen directeur van scholengroep 26-Mandel & Leie. Vorige vrijdag werden de kleuterklassen verzegeld na een anonieme tip over asbesthoudende platen in het plafond die niet op een correcte manier vervangen zouden zijn.
  Rumbeke
 2. Roeselare en coach Vanmedegael winnen vlot van Gent: “Weinig energie verspeeld”
  PREMIUM
  Lotto Volley League

  Roeselare en coach Vanmede­gael winnen vlot van Gent: “Weinig energie verspeeld”

  Het jarenlange verhaal met de dominantie van Roeselare en Maaseik - de anderen volgen op respectabele afstand - zal dit seizoen niet onderbroken worden. Tegen Caruur Gent, die drie mooie overwinningen na elkaar had laten noteren in de Champions Play-offs en daarvoor beloond werd met een knappe derde plaats, moest het team van coach Vanmedegael niet eens hard op het gaspedaal drukken om vlotjes met 3-0 te winnen.