Jaimely Meerschaert opent eind deze maand Pualicious
Volledig scherm
PREMIUM
Jaimely Meerschaert opent eind deze maand Pualicious © Maxime Petit

Jaimely (21) brengt Disneymagie naar Roeselare: “In Pualicious vind je spulletjes die je normaal alleen in Disneyland Parijs kunt kopen”

RoeselareOp haar trouwschoenen stond de beeltenis van Belle en het Beest en Mickey prijkt op haar trouwring. Zeggen dat Jaimely (21) Meerschaert fans is van de fantasiewereld van Disney is een understatement. Gelijkgestemde zielen stippen best zaterdag 30 oktober in hun agenda aan. Dan opent Jaimely in Roeselare namelijk haar eigen Disneywinkel. “Met spullen voor de kleinste fan en de grootste verzamelaar”, knipoogt Jaimely.

 1. Voorwaardelijke celstraf voor man wegens schuldig verzuim omdat ze vriend na overdosis niet hielpen: “Dachten dat hij roes aan het uitslapen was.”
  Hooglede / Roeselare

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor man wegens schuldig verzuim omdat ze vriend na overdosis niet hielpen: “Dachten dat hij roes aan het uitslapen was.”

  Hij leverde zijn vriend enkele flesjes vloeibare xtc maar deed daarna niets toen die op het balkon van een appartement na een overdosis stilletjes aan het sterven was. Een 32-jarige man uit Hooglede is daarvoor veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden met uitstel. Ook een 55-jarige andere aanwezige stond terecht, hij werd vrijgesproken.
 2. QVAX opnieuw beschikbaar voor boostervaccinatie
  Roeselare

  QVAX opnieuw beschik­baar voor boostervac­ci­na­tie

  Vanaf deze week is QVAX opnieuw beschikbaar. Alle meerderjarigen die in aanmerking komen kunnen zich op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden voor de boosterprik. Het vaccinatiecentrum Midden-West Vlaanderen, te vinden in de leegstaande gebouwen van de Crea Print Group langs de Diksmuidsesteenweg en voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden, kan uit deze reservelijst putten wanneer er voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking zijn. Op die manier gaan er geen vaccins verloren wanneer er op het einde van de dag een overschot is.
 1. Kiwanis organiseert kunstwedstrijd voor personen met een beperking
  Roeselare

  Kiwanis organi­seert kunstwed­strijd voor personen met een beperking

  Serviceclub Kiwanis Roeselare 1 organiseert, naar aanleiding van hun 55-jarig bestaan, opnieuw een nationale kunstwedstrijd voor mensen met een motorische, sensoriële of verstandelijke beperking die op 1 januari minstens 16 jaar zijn. Zij kunnen via de wedstrijd hun kunnen tonen, of dat nu schilderen, boetseren, kantklossen,... is. Alle geselecteerde werken zullen tentoongesteld worden in de inkomhal van AZ Delta, Campus Rumbeke van 21 april tot en met 19 mei. Meer info en inschrijven voor de wedstrijd - tot 31 januari - op www.kr1.be.