De brand op de industriezone in Roeselare legde een jaar geleden het bedrijf Belcroom in de as
Volledig scherm
De brand op de industriezone in Roeselare legde een jaar geleden het bedrijf Belcroom in de as © Hans Verbeke

Jaar na monsterbrand bij Belcroom: sanering site gaat verder

RoeselareRuim een jaar nadat een zware brand het bedrijf Belcroom in de as legde, is het vervuilde terrein in de Kachtemsestraat nog niet volledig gesaneerd. Na het afgraven van de site maakt OVAM nu werk van een nieuw saneringsdossier waarin bijzondere aandacht gaat naar PFOS en PFAS.

 1. Judo Team International pakt twee maal goud op BK
  Roeselare

  Judo Team Internatio­nal pakt twee maal goud op BK

  Judo Team International Roeselare kwam op het Belgisch judokampioenschap in Herstal aan de start met drie judoka’s. Aanvankelijk zouden er vier judoka aantreden maar na het Vlaams Kampioenschap was Pjotr Debruyne, die vorig jaar het BK won, geblesseerd aan zijn knie en moest hij forfait geven. Toch keerde hoofdtrainer Mikhail Khatchatourian met twee gouden medailles huiswaarts. Ziedullo Rakhimov moest eerder al meermaals tevreden zijn met brons en zilver maar kon nu toch het goud wegkapen in de categorie U21 +100 kg. Ilman Nesirkoyev kroonde zich op zijn beurt al voor de vijfde maal tot Belgisch kampioen. Dit in de categorie U18 -90 kg. Aleksandr Tseboyev raakte geblesseerd aan z’n voet en strandde in de herkansingen.
 1. Nina verwent zaterdag de shopper in Roeselare, wij geven nog 7 redenen waarom je komend weekend in de stad van Rodenbach moet winkelen
  PREMIUM
  Roeselare

  Nina verwent zaterdag de shopper in Roeselare, wij geven nog 7 redenen waarom je komend weekend in de stad van Rodenbach moet winkelen

  Roeselare staat niet gewoon op de kaart als hart van West-Vlaanderen, maar als commercieel hart van de provincie. Ondernemen zit er in het bloed en het is dan ook de shoppingstad bij uitstek. Dat zet lifestylemagazine Nina dit weekend extra in de kijker via hun ‘Nina & the City’, maar wij sommen nu alvast zeven redenen op waarom een ‘shopping spree’ in Roeselare dit weekend een absolute must is.