Henk Van Cauwenbergh
Volledig scherm
Henk Van Cauwenbergh © Frank Abbeloos

Internationaal befaamde kunstfotograaf Henk Van Cauwenbergh exposeert bij Samyn Wonen

 1. Ter Linde verbouwt opnieuw: 9,8 miljoen euro voor renovatie B-vleugel en nieuwbouwvleugel ‘Vijverhof’
  PREMIUM
  Gits

  Ter Linde verbouwt opnieuw: 9,8 miljoen euro voor renovatie B-vleugel en nieuwbouw­vleu­gel ‘Vijverhof’

  De jongste nieuwbouwplannen van woon- en zorgcentrum Ter Linde werden maandagavond voor het eerst voorgesteld tijdens de gemeenteraad. Niet alleen worden de oude kamers in de bestaande B-vleugel ruimer, er komt naast de oostelijke vleugel nog een nieuwbouw met 28 kamers. In dezelfde beweging wordt ook het cafetaria uitgebreid en wordt de parking heraangelegd. Het gaat om een investering van net geen 10 miljoen.
 2. Medewerkster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug
  PREMIUM
  Ardooie

  Medewerk­ster van gemeente Ardooie schreef jarenlang geld over naar eigen rekening: gemeente eist 900.000 euro terug

  Ze had een woning, een flatje, hield van reizen, auto’s en dure kledij. Maar er ontplofte een kleine bom in het West-Vlaamse Ardooie in het voorjaar van 2016, toen aan het licht kwam dat gemeente- en OCMW-ontvanger I.P. duizenden euro’s naar een eigen rekening had overgeschreven. Snel bleek dat het gesjoemel al in 2004 begonnen was en dat er veel meer geld verdwenen was dan de 50.000 euro uit het eerste onderzoek. De reconstructie op de vooravond van de gerechtelijke afhandeling van de zaak toont hoe Ardooise gemeentecentjes in de verkeerde handen vielen.
 1. Zoeken naar zwammen in het Sterrebos
  Roeselare

  Zoeken naar zwammen in het Sterrebos

  Op zondag 25 oktober kan je speuren naar zwammen in het Sterrebos. Gids Jimmy Desmet neemt je mee door het bos en vertelt het verhaal van de zwemmen die je onderweg tegenkomt. De tocht, een organisatie van Mycologia en Stad-Land-schap ‘t West-Vlaamse hart, is gratis, start om 14 uur en duurt 2.30 uur. Plaats van afspraak is de parking langs de Sterrebosdreef 66. Let op: inschrijven is verplicht. Dit kan tot vandaag 16 uur via westvlaamsehart@west-vlaanderen.be of 051/27.55.50.