Vrijwillig brandweerman Sam Vandendriessche uit Rumbeke (29) stierf op 22 december 2021 bij een motorongeval langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Zijn makkers vormden een erehaag toen de lijkwagen wegreed na de afscheidsdienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwillig brandweerman Sam Vandendriessche uit Rumbeke (29) stierf op 22 december 2021 bij een motorongeval langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Zijn makkers vormden een erehaag toen de lijkwagen wegreed na de afscheidsdienst. © Henk Deleu/RV

Ingetogen afscheid van Sam (29), brandweerman met een groot hart: “Dikke merci, en blijven gas geven, daarboven”

RoeselareHonderden mensen – tientallen in de aula van de uitvaartondernemer en een veelvoud daarvan via livestream – namen donderdag afscheid van Sam Vandendriessche, de vrijwillig brandweerman die een week geleden stierf bij een ongeval. “We zeiden soms: ooit loopt het eens flink verkeerd maar je stelde ons telkens weer gerust”, klonk het bij z’n ouders en zus. “Dat dit de meest zwarte kerst uit ons leven zou worden, kon niemand voorspellen.”

 1. Viervoeters en hun baasjes wandelen ten voordele van dierenasiel

  Viervoe­ters en hun baasjes wandelen ten voordele van dieren­asiel

  De Facebookgroep ‘Hondenlosloopweide Hooglede’ organiseerde zondag zijn tweede hondenwandeling ten voordele van het goede doel. Ondanks het wisselvallige weer werd die een groot succes. Tientallen baasjes bliezen samen met hun trouwe viervoeters verzamelen aan het Kerselaregoed in Roeselare voor een wandeling via de Hoogleedsesteenweg, de Oude Stadenstraat en het voetbalcomplex op Schiervelde. Alle honden werden verrast op een goodiebag. De opbrengst van de wandeling gaat, amen met de opbrengst van een eerdere kalenderverkoop, naar Dierenasiel Regio Roeselare, ook het rustpunt tijdens de wandeling, die de centen zal gebruiken voor de dagelijkse werking. Het gaat om een bedrag van 1.200 euro.
  Roeselare
 2. KOERS. Museum van de Wielersport bestaat 25 jaar en viert dat met enkele ‘speciallekes’: “Als je de ziel van koersgek Vlaanderen wil ontdekken, moet je in Roeselare zijn”
  PREMIUM

  KOERS. Museum van de Wieler­sport bestaat 25 jaar en viert dat met enkele ‘specialle­kes’: “Als je de ziel van koersgek Vlaanderen wil ontdekken, moet je in Roeselare zijn”

  “Het doet me een beetje zweven. Echt elke dag kwam Fred naar het museum, het was een van zijn grote liefdes.” De weduwe van Fred Vannieuwenhuyse, vrijwilliger bij het Roeselaarse wielermuseum, werd er even emotioneel van. KOERS mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen en vond dat de ideale gelegenheid om enkele koptrekkers van het eerste uur in de bloemetjes te zetten en enkele nieuwigheden aan te kondigen. “Van metaalmoeheid is hier geen sprake”, lacht schepen José Debels, die verklapt wat de koersliefhebber dit jaar nog mag verwachten van het museum.
  Roeselare