Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw bezocht zaterdag Inagro in Beitem waar het teeltconcept van prei op dragers al goed werkt.
Volledig scherm
Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw bezocht zaterdag Inagro in Beitem waar het teeltconcept van prei op dragers al goed werkt. © Maxime Petit

Inagro demonstreert nieuwe kweekmethode voor prei aan minister Crevits: “Belangrijke stap naar automatisatie van de oogst”

BeitemVlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) heeft een professionele pilootinstallatie om prei op dragers te telen bezocht. Dat gebeurde bij Inagro, het onderzoeks- en voorlichtingscentrum voor land- en tuinbouw.

 1. VDL mag 24 elektrische bussen bouwen voor De Lijn
  Beveren

  VDL mag 24 elektri­sche bussen bouwen voor De Lijn

  De Vlaamse vervoermaatschappij De Lijn heeft 60 elektrische bussen besteld bij Van Hool en VDL. Van Hool, gevestigd in Koningshooik, eindigde bij de openbare aanbesteding als eerste en mag 36 elektrische bussen leveren. Als tweede kandidaat mag VDL 24 elektrische bussen leveren. De bestelling wordt vanaf het laatste kwartaal van 2022 geleverd en heeft een kostenplaatje van bijna 28 miljoen euro. VDL zal de bussen bouwen in de fabriek in Beveren. De bestelling maakt deel uit van het vergroeningsprogramma van De Lijn, met een emissievrije vloot en infrastructuur tegen 2035 als eindbestemming.
 2. Interesse in leerkrachtenopleidingen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarentekort is echt niet uit de lucht komen vallen”
  West-Vlaanderen

  Interesse in leerkrach­ten­op­lei­din­gen al vijf jaar in dalende lijn: “Lerarente­kort is echt niet uit de lucht komen vallen”

  In de voorbije vijf jaar is het aantal inschrijvingen in de lerarenopleidingen in Vlaanderen pijlsnel gedaald. Tussen schooljaar 2014-2015 en schooljaar 2019-2020 daalde het aantal starters in het lager onderwijs met 24 procent, in het kleuteronderwijs is dat zelfs 33 procent. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Steve Vandenbergh (Vooruit) opvroeg.