De Liberation Ride werd in het bijzijn van de Poolse ambassadeur voorgesteld in KOERS. Museum van de Wielersport.
Volledig scherm
De Liberation Ride werd in het bijzijn van de Poolse ambassadeur voorgesteld in KOERS. Museum van de Wielersport. © Joke Couvreur

In het spoor van de Poolse bevrijders: fietstochten herinneren aan bevrijding van Vlaanderen 75 jaar geleden

Fietsen in het spoor van de Poolse bevrijders. Voortaan kan het dankzij de Poolse ambassadeur Artur Orzechowki, die het initiatief nam voor de Liberation Ride. Op 14 september worden vanuit Tielt vier fietstochten langs de bevrijdingsroute van generaal Stanislaw Maczek georganiseerd. Er wordt ook een Pools dorp ingericht.

 1. Vier jaar na dood van broer Jelle (24) start Sarah (27) webshop Trommeleyn met zelfgemaakte babykleertjes: “Verwijzing naar zijn carrière als drummer”
  PREMIUM
  Izegem

  Vier jaar na dood van broer Jelle (24) start Sarah (27) webshop Trommeleyn met zelfgemaak­te babykleer­tjes: “Verwijzing naar zijn carrière als drummer”

  Terwijl veel kappers en werknemers in de beautysector momenteel actie voeren, heeft nagelspecialiste Sarah Tommeleyn (27) de frustraties van de verlengde sluiting verwerkt in een mooi eerbetoon aan haar overleden broer Jelle (24). “Mijn broer stierf ruim 4 jaar geleden bij een ongeval met vluchtmisdrijf in Lichtervelde, maar is lang niet vergeten. ‘Trommelyn’ is een webshop met zelfgemaakte babykleertjes en een mooie verwijzing naar zijn hobby als drummer”, vertelt de West-Vlaamse.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto