Een kind geniet van haar ijsje.
Volledig scherm
Een kind geniet van haar ijsje. © Maxime Petit

Ijsjes zorgen voor verkoeling

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. De Boomgaard steunt Rwandese school
  Ardooie

  De Boomgaard steunt Rwandese school

  Vrije basisschool De Boomgaard schonk 2.271 euro aan Ronny en Christine Verbrugghe – Maeseele. Die centen werden door de school de voorbije jaren bijeen gesprokkeld via sobermalen. De centen zullen door Ronny en Christine, die zich al jaren inzetten voor kleinschalige ontwikkelingsprojecten in Rwanda, benut worden om een Rwandese school te ondersteunen. Het koppel kon door de coronacrisis enkele jaren niet richting Rwanda reizen, maar vertrekt begin oktober eindelijk opnieuw richting het land dat hen nooit meer los zal laten.
 1. “Dankzij tentoonstelling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativiteit
  Roeselare

  “Dankzij tentoon­stel­ling heb ik drieluik dat ik 47 jaar geleden schilderde afgewerkt”: Roel Deblaere exposeert voor het eerst solo na meer dan 50 jaar creativi­teit

  Roel Deblaere (71) is al meer dan 50 jaar artistiek actief, maar pas nu toont de Roeselarenaar voor de allereerste keer z’n schilderijen via de solotentoonstelling ‘Contrasten’ in cultuurhuis K-Trolle. Het was Deblaere zijn vrouw die hem het broodnodige zetje gaf en daarvoor is hij haar enorm dankbaar. “Toezeggen voor de tentoonstelling heeft m’n passie voor het schilderen weer aangewakkerd. Ik werkte zelfs een drieluik af waar ik 47 jaar geleden aan begon. Dat is dan ook het meest bijzondere schilderij dat in K-Trolle te zien is”, aldus Roel.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. Bistro Belle Vue voortaan 70% groter: “We hadden nood aan extra capaciteit voor zowel bistro als tearoom”
  PREMIUM
  Roeselare

  Bistro Belle Vue voortaan 70% groter: “We hadden nood aan extra capaciteit voor zowel bistro als tearoom”

  Bistro Belle Vue aan het Roeselaarse Stationsplein is drastisch uitgebreid. Ondanks de onzekere tijden door corona en de energiecrisis investeerden zaakvoerders Guido Demuynck en Claudia Vandamme in een veranda met 24 extra zitplaatsen. “De wintermaanden zijn traditioneel wat rustiger aan het Stationsplein. Met deze investering hopen we hier een antwoord op te bieden’, aldus het koppel.