Louis Gürke en Jeroen Theys (uiterst links en rechts) laten de uitbating van De Verlichte Geest nog een jaar over aan Sarah Noppe en Lucas Aerbeydt, die samen met Jonathan Vancoillie tussen 2015 en 2019 de zaak al uitbaatte.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis Gürke en Jeroen Theys (uiterst links en rechts) laten de uitbating van De Verlichte Geest nog een jaar over aan Sarah Noppe en Lucas Aerbeydt, die samen met Jonathan Vancoillie tussen 2015 en 2019 de zaak al uitbaatte. © Maxime Petit

Iconische metalkroeg De Verlichte Geest gaat tegen de vlakte

RoeselareDe bekende metalkroeg De Verlichte Geest houdt er in 2023 mee op. Het pand waar het café gevestigd is wordt verkocht en verdwijnt onder de sloophamer. Twee van de drie huidige uitbaters houden er, deels door de coronacrisis, mee op. Sarah Noppe, die er al achter de toog stond, neemt nu nog voor één jaar met Lucas Aerbeydt de uitbating op zich.

  1. Roeselaars Kersthuisje steekt tweeling met spierziekte muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekindjes SMA hebben, viel me heel zwaar”
    PREMIUM
    Roeselare

    Roeselaars Kersthuis­je steekt tweeling met spierziek­te muzikaal hart onder de riem: “De diagnose dat m’n petekind­jes SMA hebben, viel me heel zwaar”

    Senne Debaene en Cindy Declercq openen op dinsdag 7 december om 16.30 uur stipt het kerstseizoen met het ontsteken van de lichtjes van het Roeselaarse Kersthuisje langs de Mandellaan. Door de coronaperikelen kan het koppel niet uitpakken met grootse nieuwigheden, maar via hun tijdelijke radiozender voor passerende automobilisten brengen ze wel een heel bijzondere boodschap. “Met één specifiek liedje willen we m’n petekindjes Sibren en Thorben (4) bij wie SMA, dezelfde ziekte als van baby Pia, werd vastgesteld, een hart onder de riem steken”, zegt Senne.