JHM
Volledig scherm
© JHM

Hugo Verrieststraat drie dagen onderbroken

 1. 77% van de Roeselaarse scholen doet beroep op subsidie voor betaalbare en gezonde voeding
  Roeselare

  77% van de Roeselaar­se scholen doet beroep op subsidie voor betaalbare en gezonde voeding

  Het aantal Roeselaarse scholen dat intekende voor de subsidie Superfood voor Jonge Helden, een motivatie om betaalbare en gezonde voeding aan de leerlingen aan te bieden, zit in de lift. “We trekken voor deze subsidie jaarlijks 270.000 euro uit”, antwoordde schepen Michèle Hostekint (Vooruit) tijdens de gemeenteraad op een vraag van raadslid Gerdi Casier (Vooruit). “Er zijn twee inschrijvingsmomenten: tegen 1 september en tegen 1 januari. Voor deze periode tekenden 17 van de 22 scholen, zijnde 77%, in. Zo bereiken we 5.452 kinderen of 76% van alle leerlingen. We mogen spreken van een stijging want bij de eerste periode bereikten we 67% van alle leerlingen. Hopelijk kunnen we in de toekomst alle scholen en kinderen bereiken. Sowieso wordt Superfood voor Jonge Helden na dit schooljaar geëvalueerd. We zijn nu alle scholen aan het bezoeken om te polsen naar hun bevinden, wat de pijnpunten zijn en hoe we die kunnen oplossen.”
 2. Extra Tuinranger in opleiding dankzij grote succes
  Roeselare

  Extra Tuinranger in opleiding dankzij grote succes

  Het vrijwilligersproject Tuinrangers, waarbij gestreefd wordt naar meer biodiversiteit en klimaatrobuustheid in de private tuinen door tuineigenaars laagdrempelig en gratis tuinadvies te geven, is een groot succes in Roeselare. Dat antwoordde schepen Michèle Hostekint (Vooruit) tijdens de gemeenteraad op een vraag van partijgenoot Gerdi Casier. “In 2022 hebben onze drie Tuinrangers 128 tuinbezoeken afgelegd”, aldus de schepen. “Na evaluatie is er sprake van een zeer grote tevredenheid. 93% van de Roeselarenaars bij wie de Tuinrangers op bezoek gingen, lieten weten ook effectief aan de slag gegaan te zijn met de adviezen die ze kregen. Door het succes lanceerden we een oproep naar extra vrijwilligers. Een vierde Tuinranger is momenteel in opleiding en we hopen hun aantal nog verder op te schalen.”
 1. Vogels voeren en beloeren bij Woonzorgnetwerk BEN
  Roeselare

  Vogels voeren en beloeren bij Woonzorg­net­werk BEN

  Het laatste weekend van januari worden in gans Vlaanderen de tuinvogels geteld. In Roeselare organiseert Natuurpunt Mandelstreke, samen met Woonzorgnetwerk BEN en de stad, daarom een gezinsnamiddag ‘tuinvogels kijken’. Leden van Natuurpunt Mandelstreke stellen op zaterdag 28 januari hun telescopen scherp op de voederplaatsen in de tuin van Woonzorgnetwerk BEN langs de Dr. Delbekestraat 27. Het wordt een unieke kans om tuinvogels van dichtbij te bewonderen en je kennis bij te spijkeren. Kinderen kunnen ondertussen pindakaasrolletjes en pindasnoeren knutselen. Of breng jouw oude koffietas met handvat mee, die klaar stond voor de kringwinkel. Die wordt gevuld met graantjes en vet voor de vogels in jouw tuin. Stad Roeselare zorgt voor alle materiaal. Iedere bezoeker krijgt daarnaast ook een drankje aangeboden. Iedereen is welkom bij Woonzorgnetwerk BEN van 13.30 tot 16.30 uur.