De Rijksweg (N36) in Izegem is een gekende flitslokatie. De snelheid is er beperkt tot 70 km/u.
Volledig scherm
De Rijksweg (N36) in Izegem is een gekende flitslokatie. De snelheid is er beperkt tot 70 km/u. © LSI

Hoteluitbater twee keer in één uur op zelfde plek geflitst: 21 dagen rijverbod en 880 euro boete

Roeselare/IzegemDe 29-jarige uitbater van een Roeselaars hotel zal zijn wagen 21 dagen langs de kant moeten laten staan. Dat besliste de politierechter in Kortrijk. In de zomer van 2020 slaagde hij erin om langs de Rijksweg in Izegem twee keer in één uur op dezelfde plek geflitst te worden.

 1. Cultuurkapel De Schaduw herademt nu beperkte culturele buitenactiviteiten weer kunnen: “Vanaf zaterdag terras en binnen enkele weken ook outdoor voorstellingen”
  Ardooie

  Cultuurka­pel De Schaduw herademt nu beperkte culturele buitenacti­vi­tei­ten weer kunnen: “Vanaf zaterdag terras en binnen enkele weken ook outdoor voorstel­lin­gen”

  Het buitenplan dat op zaterdag 8 mei ingaat geeft groen licht aan beperkte culturele evenementen. Cultuurkapel De Schaduw grijpt die versoepeling direct aan om opnieuw wat leven in de brouwerij te brengen. Naast de kapel langs de Wezestraat openen ze komende zaterdag hun ‘Grasterras’ waar het gezellig vertoeven wordt, en vanaf 22 mei programmeren ze er ook muziek, comedy,… “Al onze medewerkers waren direct dolenthousiast om de handen uit de mouwen te steken. Het doet deugd om alles weer in gang te steken”, aldus bezieler Jonah Muylle.
 2. Maselis zwaait Johny Ducasteele uit na carrière van ruim 40 jaar
  Roeselare

  Maselis zwaait Johny Ducasteele uit na carrière van ruim 40 jaar

  Voor Roeselarenaar Johny Ducasteele (60) start een nieuw hoofdstuk: hij gaat met pensioen. Ducasteele is een gekend gezicht aan de kaaien van Roeselare doordat hij ruim 43 jaar de boten loste bij het graanverwerkend bedrijf Maselis. Zijn vader, die indertijd dezelfde functie uitoefende, loodste hem er binnen. Bij Maselis kennen ze Johny als een sympathieke kerel met een bijzondere uitstraling. Een groots pensioenfeest kon nog niet plaatsvinden door de coronapandemie, maar uitstel is geen afstel volgens zaakvoerder Patrick Maselis. Net voor het vertrek kreeg Johny nog enkele cadeaus van de directie en het personeel.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?