De hoogbejaarde man reed in het centrum van Roeselare een vrouw aan op een bakfiets, waarin twee kinderen zaten (niet de fiets op deze archieffoto).
Volledig scherm
De hoogbejaarde man reed in het centrum van Roeselare een vrouw aan op een bakfiets, waarin twee kinderen zaten (niet de fiets op deze archieffoto). © Gregory Van Gansen / Photo News

Hoogbejaarde man rijdt moeder op bakfiets met haar twee kindjes aan boord aan

RoeselareEen banaal ongeval zorgt er hoogstwaarschijnlijk voor dat een 89-jarige man uit Roeselare nooit meer met de auto zal rijden. Hij moet namelijk zijn theoretisch en praktisch rijexamen overdoen, en psychologische en medische proeven ondergaan, als hij ooit z’n rijbewijs wil terugkrijgen.

 1. Vik (23) werkte negen maanden aan eigen strijkkwartet, gebaseerd op Stradivarius: “In september open ik ook eigen vioolatelier”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vik (23) werkte negen maanden aan eigen strijkkwar­tet, gebaseerd op Stradivari­us: “In september open ik ook eigen vioolate­lier”

  “Na corona een concert voor een volle schouwburg. En daarna droom ik ervan dat mijn strijkkwartet, gebaseerd op Stradivarius, samen verkocht wordt.” Vik Vandamme gooit op zijn 23ste hoge ogen in de muziekwereld. De Roeselarenaar opent in september bovendien zijn eigen vioolwinkel, inclusief atelier. Negen maanden werkte hij intensief aan zijn strijkkwartet, allemaal gemaakt uit één boom.
 2. Vaccinatie op kruissnelheid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare
  Roeselare

  Vaccinatie op kruissnel­heid: nu al 4.000 prikjes per week in Expo Roeselare

  Het gaat steeds sneller in het vaccinatiecentrum Expo Roeselare. Het allereerste vaccin werd gezet op 19 februari. Vervolgens duurde het dik een maand, tot 24 maart, vooraleer de 5.000ste prik er in de arm ging. Maar het tempo is de laatste weken drastisch opgeschaald en momenteel draait het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden op volle toeren. Vorige week werden meer dan 3.000 vaccins geplaatst en in de paasvakantie worden zo’n 4.000 vaccins per week toegediend. Momenteel zijn de 75-plussers aan de beurt, daarna volgen de 65-plussers en de risicopatiënten. In de derde fase komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt. De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel