Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Dieter Nijs

Hier wordt volgende week geflitst

Roeselare/Izegem/HoogledePolitiezone Riho kondigt voor volgende week snelheidscontroles aan op 21 locaties. Waar worden snelheidsduivels op de bon geslingerd?

 1. WVI zoekt schapen voor begrazing bedrijvenpark Krommebeek
  Beveren

  WVI zoekt schapen voor begrazing bedrijven­park Krommebeek

  De West-Vlaamse Intercommunale wil het onderhoud en beheer van het grasland in het recent ontwikkelde bedrijvenpark Beveren-Krommebeek hoofdzakelijk uitvoeren via begrazing door schapen. Zo wil de WVI het gebied op een aantrekkelijke, duurzame en ecologisch verantwoorde manier beheren. Hiervoor is de WVI op zoek naar een schapenhouder. Geïnteresseerde schapenhouders kunnen hun kandidatuur uiterlijk vrijdag 5 maart indienen bij de WVI. Meer info op www.wvi.be.
 2. Torenvalken komen voortaan thuis in De Waterbek
  Ardooie

  Torenval­ken komen voortaan thuis in De Waterbek

  Vrijwilligers van Natuurpunt De Torenvalk hebben, met de steun van het Ardooise gemeentebestuur en Stad-Land-schap ‘t West-Vlaamse hart, een nestkast voor torenvalken geïnstalleerd in De Waterbek. Het idee werd aangeraakt door Willy De Ruytter. “Onlangs installeerde ik een vogelvoederplaats op de binnenkoer van wzc Hardoy”, vertelt hij. “Vanuit het WZC heb je een mooi zicht op De Waterbek en het leek ons direct een goeie plek voor een torenvalkkast. Aanvankelijk dachten we eraan om die in de bomen vlakbij het WZC te hangen, maar torenvalken blijken een rustige plek in een weidelandschap te verkiezen.” Vandaar de keuze om de nestkast verder in De Waterbek te installeren, vlakbij de ooievaarspaal. “Beiden zijn geen concurrenten van elkaar dus dit kan perfect”, duidt Koen Van Hoe van Natuurpunt De Torenvalk. “Nestkasten voor torenvalken zijn heel belangrijk want deze vogels maken zelf geen nest. Bovendien zijn heel veel torens waar ze vroeger terechtkonden ondertussen dichtgemaakt voor de duiven. In de regio groot-Tielt hangen ondertussen al 65 torenvalkkasten. Ook hier zit de kans erin dat de nieuwe nestkast dit jaar al gebruikt zal worden. Tijdens het plaatsen zagen we alvast een torenvalk overvliegen.”
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen