Lampaert juicht, van Aert wordt tweede.
Volledig scherm
Lampaert juicht, van Aert wordt tweede. © Photo News

HERBELEEF. Van Aert lokt zo’n 40.000 mensen naar na-Tourcriterium Roeselare, maar Lampaert klopt groene trui

roeselareIn Roeselare stond dinsdag het na-Tourcriterium op het programma. Wout van Aert was er voor het eerst te bewonderen in zijn groene trui, die hij meenam uit Parijs. De festiviteiten zijn om 16 uur gestart met een criterium voor nieuwelingen en ook de kinderen mochten de omloop al even verkennen. Ex-geletruidrager Yves Lampaert ging uiteindelijk met de bloemen lopen. Herbeleef het hieronder nog een keer.

 1. Rumbeeksesteenweg donderdag plaatselijk dicht
  Roeselare

  Rumbeekse­steen­weg donderdag plaatse­lijk dicht

  Verstraete Bouw breekt op donderdag 1 december een grote torenkraan af op de Rumbeeksesteenweg 394. De voorbije jaren realiseerde het bouwbedrijf er het woonproject De Brouwerij op de site van de leegstaande brouwerij van de familie Peene. Om die kraan veilig te kunnen weghalen, wordt de straat voor een dag afgesloten. Het verkeer moet omrijden via de Herderstraat, Guido Gezellelaan, Sint-Blasiusstraat, Koningsstraat, Blinde Rodenbachstraat en Groene Herderstraat.
 2. Isaac Kimeli wint de manche van de crosscup in Roeselare bij zijn eerste deelname dit winterseizoen
  veldlopen crosscup

  Isaac Kimeli wint de manche van de crosscup in Roeselare bij zijn eerste deelname dit wintersei­zoen

  Tot nu toe was het niet mogelijk om Isaac Kimeli aan het werk te zien in eigen land, omdat hij in Kenia recupereerde na een stevig seizoen. “Maar ik begon daar met de basisconditie voor het komende seizoen. Daarom keek ik uit naar de manche van de Crosscup in Roeselare, niet alleen omdat ik mij wou kwalificeren voor het EK veldlopen, maar ook omdat ik wou checken hoe sterk ik al ben”, zei de atleet van OEH.
 1. Myriam’s Whiskyshop organiseert whiskyfestival in The Bull
  Roeselare

  Myriam’s Whiskyshop organi­seert whiskyfes­ti­val in The Bull

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 4 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Vanaf 13 uur kan iedereen zich onderdompelen in de wondere wereld van de single malt whisky. Wie niet zo tuk is op whisky vindt misschien wel zijn gading tussen de verschillende soorten gin. En wie weet tik je er wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom op de kop. Meer info op www.thebull.be.