De Ardooisesteenweg krijgt een totaal nieuwe look.
Volledig scherm
De Ardooisesteenweg krijgt een totaal nieuwe look. © Joke Couvreur

Heraanleg Ardooisesteenweg start in februari

 1. Kleedruimte voormalig zwembad krijgt tweede leven: Mariasteen maakt partytafels van hokjes
  Roeselare

  Kleedruim­te voormalig zwembad krijgt tweede leven: Mariasteen maakt partyta­fels van hokjes

  De kleedhokjes en de lockers van het in 2018 gesloten Roeselaarse Spillebad krijgen een tweede leven dankzij Mariasteen. Het maatwerkbedrijf uit Gits demonteerde de kleedruimte en laat de onderdelen nu verder leven in unieke projecten. Met de panelen van de kleedhokjes en de lockers maken ze partytafels en bloembakken. “De prijzen van de bouwmaterialen swingen de pan uit, dus proberen we zoveel mogelijk te recupereren”, zegt schepen Nathalie Muylle (CD&V).
 2. Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboogvlag aan Roeselaars stadhuis
  Roeselare

  Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboog­vlag aan Roeselaars stadhuis

  Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) hees Ben Vanhuyse (18), finalist bij de verkiezing van Mister Gay Belgium, samen met burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepen Michèle Hostekint (Vooruit) de regenboogvlag aan de gevel van het Roeselaarse stadhuis. “We hebben al grote stappen vooruit gezet op vlak van aanvaarding van de LGBTQ+-gemeenschap, maar we zijn er nog niet”, zegt Ben. “Dat ervaarde ik zelf nog op de dinsdagmarkt. Naar aanleiding van IDAHOT deelden we genderkoekjes uit en vijf mensen zeiden kortaf dat ze niet geïnteresseerd waren. Volgens mij is er in West-Vlaanderen nog werk aan de winkel op vlak van openheid. Het is nochtans zo belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Zo is IDAHOT voor mij een echte feestdag. Ik voel me speciaal en ben trots op mezelf.”
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.