Het Agoria Solar Team scoorde met zonnewagen BluePoint uitmuntend op de Carrera Solar Atacama.
Volledig scherm
Het Agoria Solar Team scoorde met zonnewagen BluePoint uitmuntend op de Carrera Solar Atacama. © Vertommen

Helpt Roeselaarse technologie Belgische zonnewagen aan overwinning tijdens World Solar Challenge?

BO-Solutions, specialist in precisieonderdelen voor de industriële sector, is opnieuw trotse partner van het Belgische Agoria Solar Team. Dat zal vanaf 13 oktober met hun zonnewagen racen op de World Solar Challenge in Australië. 

0 reacties

 1. ‘Supporters’ SK Roeselare-Daisel met slechte bedoelingen maken amok: “Jammer voor zij die het wel goed menen”
  Roeselare/Dadizele/Wervik

  ‘Supporters’ SK Roeselare-Dai­sel met slechte bedoelin­gen maken amok: “Jammer voor zij die het wel goed menen”

  Vijftien agenten moesten zaterdagavond in Wervik tussenkomen nadat SK Roeselare-Daisel daar een uitmatch in eerste provinciale had verloren en het tot schermutselingen kwam. “Het is jammer dat enkelingen schade toebrengen aan onze club door misbruik te maken van het feit dat ze geen stadionverbod kunnen krijgen op dit niveau”, zegt verbindingsofficier Didier Vanderperre.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstgevoel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Van shoppen in Roeselare en Heule tot het eerste echte kerstge­voel in Ieper: onze tips voor het weekend in het zuiden van West-Vlaanderen

  Het lifesylemagazine dat je wekelijks bij deze krant vindt, strijkt zaterdag neer in Roeselare. Met het concept Nina & The City zorgt Nina net voor de grote eindejaarsdrukte voor een leuke shoppingdag vol leuke acties en extra’s. Zo kun je poseren voor je eigen Nina-cover in de photobooth die wordt opgesteld in de nieuwe televisiekeuken op De Munt 36. Verschillende winkels doen zaterdag mee en geven hun klanten extraatjes, zoals kortingen, een praline, persoonlijke stylingadvies of een modeshow. Wie zaterdag wil shoppen, moet dus in Roeselare zijn.
 2. Afscheidnemend schepen Lievens krijgt allereerste archiefdoos als bedankje
  Roeselare

  Afscheidne­mend schepen Lievens krijgt allereer­ste archief­doos als bedankje

  De realisatie van het nieuwe archiefdepot is een dossier dat schepen Dirk Lievens (CD&V), die eind dit jaar z’n ambt doorgeeft, bijzonder nauw aan het hart ligt. “Het is het allereerste dossier dat ik opgepakt heb toen ik in 2017 schepen werd”, zegt hij. “Ik ben dan ook dolblij dat het archiefdepot er nu ook komt.” Het team achter het stadsarchief is de schepen duidelijk dankbaar voor zijn inzet voor de nieuwe thuis voor de talloze archiefstukken en hadden tijdens de voorstelling van de plannen van het archiefdepot dan ook een presentje bij ter afscheid. “We noemen het de ‘archiefdoos Dirk Lievens’”, aldus Tom Deblaere, diensthoofd Bestuurszaken & Archief. “We hopen dat je deze wil vullen met mooie herinneringen aan de voorbije jaren. Bij de opening van het archiefdepot kan je deze dan terug meebrengen en wij zullen ze een prominente plek geven.” Schepen Lievens was ontroerd door het gebaar. “Die doos zal zeker veel te klein zijn”, zegt hij. “Ik heb enkel goeie herinneringen aan de stad en het archiefteam is echt een a-team.”