Onder andere leerlingen van De Octopus maakten een strip voor Helden en Schurken.
Volledig scherm
Onder andere leerlingen van De Octopus maakten een strip voor Helden en Schurken. © Joke Couvreur

Helden en Schurken in een expo gegoten

In de Roeselaarse Galerie Alfons Blomme loopt van 23 tot en met 26 januari een tentoonstelling met stripverhalen gemaakt door leerlingen van het basisonderwijs binnen het project Helden en Schurken. De tentoonstelling reist daarna nog naar Izegem en Hooglede en komt dan terug naar ARhus in Roeselare.

 1. “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschouwers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem
  Kortrijk/Harelbeke/Wevelgem/Waregem

  “Sluit drukke plaatsen af en stuur toeschou­wers naar huis”: gouverneur Decaluwé vraagt extra toezicht op koersen zoals E3 en Gent-Wevelgem

  Gouverneur Carl Decaluwé vraagt aan lokale besturen om het verbod op publiek langs het parcours van koersen op West-Vlaams grondgebied goed te handhaven. “Breng drukke plaatsen in kaart, sluit ze eventueel af en stuur iedereen naar huis die daar niets te zoeken heeft”, zegt hij. Extra toezicht moet een nieuwe volkstoeloop zoals tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne voorkomen. “Mijn oproep naar wielerliefhebbers blijft zoals ik eerder al liet weten: blijf thuis en volg voor de buis.”
 2. WVI zoekt schapen voor begrazing bedrijvenpark Krommebeek
  Beveren

  WVI zoekt schapen voor begrazing bedrijven­park Krommebeek

  De West-Vlaamse Intercommunale wil het onderhoud en beheer van het grasland in het recent ontwikkelde bedrijvenpark Beveren-Krommebeek hoofdzakelijk uitvoeren via begrazing door schapen. Zo wil de WVI het gebied op een aantrekkelijke, duurzame en ecologisch verantwoorde manier beheren. Hiervoor is de WVI op zoek naar een schapenhouder. Geïnteresseerde schapenhouders kunnen hun kandidatuur uiterlijk vrijdag 5 maart indienen bij de WVI. Meer info op www.wvi.be.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val