De werknemers van aannemer Knockaert werden in de watten gelegd voor hun straffe prestatie bij de heraanleg van de Ooststraat.
Volledig scherm
De werknemers van aannemer Knockaert werden in de watten gelegd voor hun straffe prestatie bij de heraanleg van de Ooststraat. © Maxime Petit

Handelaars bedanken wegenwerkers voor vernieuwing Ooststraat in recordtempo

RoeselareDe heraanleg van het wegdek in de Ooststraat verloopt veel sneller dan gepland. Reden genoeg voor de vzw Shopping en Centrum Roeselare om uit naam van alle handelaars de medewerkers van aannemer Knockaert te verrassen op een geschenkmand met heel wat Roeselaarse lekkernijen.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Duizenden mensen zien Yves Lampaert in zijn gele trui winnen tegen een paard op Winkel Koerse: “Het was pittiger dan verwacht”

  Uitgerekend op Werelddierendag lokte Winkel Koerse dankzij het mooi herfstweer en de apotheose met publiekslieveling Yves Lampaert die koerste tegen een paard duizenden bezoekers. Vooral het laatste uur kwamen er nog veel mensen na hun job een kijkje nemen. In de Gullegemsestraat stonden mensen rijen dik en zagen ze Lampaert winnen. “Op het einde moest ik wel een tandje bijsteken”, geeft de boerenzoon toe.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Winkel Koerse ook met boerenpaarden, vier gasten in de dubbelsulky en het eerste leerjaar dat loopt met zelfgemaakte paardjes
  SINT-ELOOIS-WINKEL

  Winkel Koerse ook met boerenpaar­den, vier gasten in de dubbelsul­ky en het eerste leerjaar dat loopt met zelfgemaak­te paardjes

  De weersvoorspellingen voor dinsdagnamiddag Winkel Koerse zijn gunstig. Vorig jaar regende het en werd het zand op het parcours in de Gullegemsestraat modder. Ondertussen ging de jury op zoek naar de mooist versierde wijk of straat. Er zijn weer veertig deelnemers. De punten lagen ook dit jaar zeer dicht bij elkaar. Er werd dit jaar gekeurd naar drie criteria: creativiteit, originaliteit en samenwerking.
 3. Maximus duikt studio in met drummer G. Love & Special Sauce: “Eén demo was voldoende om hem te overtuigen”
  PREMIUM
  Ardooie

  Maximus duikt studio in met drummer G. Love & Special Sauce: “Eén demo was voldoende om hem te overtuigen”

  Yannick Uyttenhove (45) heeft een grote vis beet. Met één demo wist de Ardooienaar, die optreedt onder de artiestennaam Maximus, de Amerikaanse topdrummer Jeffrey Clemens te overtuigen om samen de studio in te duiken. Clemens is onder meer gekend als drummer van G. Love & Special Sauce en zal samen met Yannick ook drie drum clinics geven in België en Nederland. “Ik blijf nuchter, maar de connecties van die man doen me toch wel dromen”, aldus Yannick.