Alexis Vandemoortele en Florence Bruneel (op de foto met hondjes Tucker en Lotje) van Flooh's verlaten na de Batjes het pand langs de Delaerestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexis Vandemoortele en Florence Bruneel (op de foto met hondjes Tucker en Lotje) van Flooh's verlaten na de Batjes het pand langs de Delaerestraat. © CDR

Hamburgerrestaurant Flooh’s verhuist… 65 meter naar pand restaurant De Huiskamer

RoeselareHamburgerrestaurant Flooh’s palmt vanaf de tweede helft van augustus het pand van restaurant De Huiskamer in. Florence Bruneel (29) en Alexis Vandemoortele (31), die recent in de zaak stapte, kochten het pand langs de Sint-Alfonsusstraat. Tot en met de Roeselaarse Batjes blijft Flooh’s actief vanuit de Delaerestraat om in de tweede helft van augustus te heropenen in de nieuwe stek. “We behouden het concept maar gaan voor een totaal andere look and feel”, aldus Florence en Alexis.

  1. Computer als digitale ondersteuning van dokter geen verre toekomstmuziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”
    PREMIUM
    Roeselare

    Computer als digitale ondersteu­ning van dokter geen verre toekomstmu­ziek meer bij AZ Delta: “Op vraag van de artsen, om de patiënten nog beter te helpen.”

    Een computer die op basis van patiëntengegevens, röntgenfoto’s, DNA-materiaal en symptoomgegevens een ziekenhuisarts helpt bij het bepalen van het ideale behandelingstraject na een diagnose? Als het van ziekenhuis AZ Delta in Rumbeke (Roeselare) afhangt, is dit geen verre toekomstmuziek meer. Het innovatieteam is al twee jaar met het project rond artificiële intelligentie bezig. “Een Belgische primeur voor een algemeen ziekenhuis”, aldus innovatiedirecteur Peter De Jaeger.