Jasper Dejonckheere bij het #HACKpand op De Munt.
Volledig scherm
Jasper Dejonckheere bij het #HACKpand op De Munt. © Joke Couvreur

#HACKpand op De Munt wordt broeinest voor jong lokaal talent

Het pand aan De Munt 6 is vanaf oktober in handen van de Roeselaarse jeugd. Onder impuls van ARhus, en in samenwerking met diverse lokale en regionale partners, wordt dit #HACKpand een plek waar jong lokaal talent en ondernemerschap samenkomen en waar jongeren hun kennis, talenten en vaardigheden gaande van dj’en over het repareren van fietsen kunnen delen met anderen.

 1. Op deze negen plaatsen in Izegem fietst u liever niet: “Zuidkaai ongetwijfeld de onveiligste straat”
  PREMIUM
  Izegem

  Op deze negen plaatsen in Izegem fietst u liever niet: “Zuidkaai ongetwij­feld de onveilig­ste straat”

  Het stadsbestuur van Izegem lanceerde vorig jaar nog een ambitieus fietsbeleidsplan met een prijskaartje van 1,3 miljoen euro. Een belangrijke realisatie is de omvorming van het stadscentrum tot een zone waar fietsers altijd voorrang hebben. Toch zijn er volgens onze lezers nog enkele onveilige fietssituaties waar de stad werk kan van maken. Die pijnpunten schotelden we voor aan schepen van Fietsbeleid Caroline Maertens (N-VA). Alles over de plannen rond fietsen in Izegem ontdek je hier, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
 1. Ter Linde wil zo snel mogelijk corona-sneltesten invoeren: “Anderhalve week na de afname hebben we nog steeds twee testresultaten te kort”
  Hooglede/Gits

  Ter Linde wil zo snel mogelijk corona-sneltesten invoeren: “Anderhalve week na de afname hebben we nog steeds twee testresul­ta­ten te kort”

  Woon -en zorgcentrum Ter Linde in Gits gaat corona-sneltesten invoeren, die naast de gewone coronatesten gebruikt zullen worden. Aanleiding is het feit dat de resultaten van de jongste coronatesten erg lang op zich lieten wachten. “Sneltesten zijn minder betrouwbaar dan de klassieke testen, maar bij een positief geval heb je binnen het half uur zekerheid”, aldus schepen Carpentier.
 2. Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverantwoord in coronatijden”
  Lichtervelde/Kortemark/Roeselare/Brugge

  Beelden van tjokvolle trein tussen Roeselare en Brugge oogsten kritiek: “Compleet onverant­woord in coronatij­den”

  Op Facebook circuleren straffe beelden van een propvolle trein in het station van Lichtervelde. Honderden pendelende studenten staan er op elkaar geperst als haringen in een ton, ondanks corona. De beelden, die vrijdagochtend werden gemaakt in het station van Lichtervelde, worden massaal gedeeld. De NMBS benadrukt dat het om een uitzonderlijk geval ging.