Voorzitter Tom Denys, hier samen met enkele van de leden van Elastika, kijken uit naar hun nieuwe stek.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Tom Denys, hier samen met enkele van de leden van Elastika, kijken uit naar hun nieuwe stek. © RV

Gymclub Elastika verruilt Palaestra voor omnisporthal vzw Rista: “Eindelijk niet meer steeds sleuren met al die zware turntoestellen”

Roeselare/RumbekeElastika heeft een nieuw onderkomen gevonden. De Roeselaarse gymclub traint al jaren in zaal Palaestra langs de Stokerijstraat, maar die gaat op termijn tegen de vlakte. Na een maandenlange zoektocht is voorzitter Tom Denys apetrots te kunnen melden dat Elastika vanaf september thuiskomt in de omnisporthal van de vzw Rista in Rumbeke. “Maar eerst gaan we er nog 65.000 euro in investeren”, aldus Denys.

  1. Frans organist sluit reeks internationale orgelconcerten af
    Oekene

    Frans organist sluit reeks internatio­na­le orgelcon­cer­ten af

    Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’ sluit op zaterdag 13 augustus een reeks van drie internationale orgelconcerten af met de komst van de Franse organist Jean-François Pichon. Geboren in Calais woont hij sinds 2001 in Marcq-en-Baroeul, ten noorden van Rijsel, waar hij orgeltitularis is van twee kerken, de Notre Dame des Victoires en Saint Paul. Pichon is historicus en studeerde piano en orgel in Parijs, hij heeft de artistieke en muzikale leiding van een vocaal ensemble en met de beroepskaart van liturgisch organist van het bisdom Parijs op zak promoot hij orgelmuziek op de merkwaardigste instrumenten in heel Europa. Op het historisch Van Peteghemorgel in de Oekense Sint-Martinuskerk komt Jean-François Pichon topwerken spelen van Sweelinck, Frescobaldi, Titelouze, Pachelbel, J.S. Bach en Couperin. Het concert start zaterdag om 16 uur. Tickets en info via www.oekeneNV.be.