Radio 2 slaat de tenten op op de Grote Markt van Roeselare waar ondertussen ook al een reuzenrad verscheen.
Volledig scherm
Radio 2 slaat de tenten op op de Grote Markt van Roeselare waar ondertussen ook al een reuzenrad verscheen. © Maxime Petit

Grote Markt transformeert tot kerstdorp, Kerst #VANRSL zaterdag officieel van start

RoeselareHet kerstdorp op de Roeselaarse Grote Markt krijgt steeds meer vorm. Zaterdagmiddag wordt niet alleen het reuzenrad in gang gezet, ook het startsein voor drie weken live radio door Radio 2 wordt dan gegeven.

 1. Tijdelijk tweerichtingsverkeer in H. Horriestraat door rioolaansluiting nieuwbouw ACV
  Roeselare

  Tijdelijk tweerich­tings­ver­keer in H. Horrie­straat door rioolaan­slui­ting nieuwbouw ACV

  Van maandag 13 februari tot en met donderdag 16 februari wordt de nieuwbouw van het ACV aangesloten op de rioolaansluiting. Er moet een put van 2,5 meter diep gemaakt worden in het midden van de straat, waar de riool ligt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Zo zal je vanuit de H.Consciencestraat niet in de H.Horriestraat kunnen rijden. Tussen de Ooststraat en Parking De Munt zal je daarentegen tijdelijk in twee richtingen kunnen rijden. Om dit veilig te laten verlopen, mag je er maximum 30 kilometer per uur, wordt er een veilige afbakening voorzien tussen de rijweg en het voetpad en moet wie De Munt afrijdt, verplicht naar rechts in de richting van de Ooststraat.
 1. Laatstejaars vieren laatste 50 dagen op de schoolbanken straks in Zillion-style: “Dankzij inspraakronde een programma op maat”
  Roeselare

  Laatste­jaars vieren laatste 50 dagen op de schoolban­ken straks in Zillion-sty­le: “Dankzij inspraak­ron­de een programma op maat”

  Participatie. Dat is dit jaar het codewoord van de Roeselaarse 50-dagenviering op 27 en 28 april. Voor het eerst betrok het stadsbestuur alle laatstejaars om de festiviteiten volledig op hun maat vorm te geven. En wat blijkt? De laatstejaars van nu willen afscheid nemen van de middelbare schoolbanken zoals eind jaren ‘90, totaal in Zillion-style.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.