Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Groepsaankoop regentonnen blijkt succes

 1. Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboogvlag aan Roeselaars stadhuis
  Roeselare

  Finalist Mister Gay Belgium Ben hijst regenboog­vlag aan Roeselaars stadhuis

  Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) hees Ben Vanhuyse (18), finalist bij de verkiezing van Mister Gay Belgium, samen met burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepen Michèle Hostekint (Vooruit) de regenboogvlag aan de gevel van het Roeselaarse stadhuis. “We hebben al grote stappen vooruit gezet op vlak van aanvaarding van de LGBTQ+-gemeenschap, maar we zijn er nog niet”, zegt Ben. “Dat ervaarde ik zelf nog op de dinsdagmarkt. Naar aanleiding van IDAHOT deelden we genderkoekjes uit en vijf mensen zeiden kortaf dat ze niet geïnteresseerd waren. Volgens mij is er in West-Vlaanderen nog werk aan de winkel op vlak van openheid. Het is nochtans zo belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Zo is IDAHOT voor mij een echte feestdag. Ik voel me speciaal en ben trots op mezelf.”
 1. Streetkarting Roeselare palmt tijdens Pinksterweekend bedrijventerrein Wijnendale in: “Deels op de openbare weg en met snelheden tot 30 kilometer per uur”
  Beveren

  Streetkar­ting Roeselare palmt tijdens Pinkster­week­end bedrijven­ter­rein Wijnendale in: “Deels op de openbare weg en met snelheden tot 30 kilometer per uur”

  Bedrijventerrein Wijnendale in Beveren wordt tijdens het Pinksterweekend twee dagen lang omgevormd tot een racecircuit. Jan Seynaeve en Steve Brown organiseerden er in 2019 voor het eerst een streetkarting en een vervolg kon niet uitblijven. “Indertijd hebben we de dag zelf al beslist dat de tweede editie grootser moest zijn”, aldus het duo. Dit jaar pakken ze dan ook uit met een tweedaags outdoor kartingevent voor zowel ervaren karters als amateurs.