Groen wil positieve daden belonen

 1. 18 maanden later dan gehoopt, maar Krottegemse Rommelmarkt viert op 3 oktober eindelijk 30ste jubileumeditie: “Voor het eerst meer dan 1.000 standen”
  Roeselare

  18 maanden later dan gehoopt, maar Krottegem­se Rommel­markt viert op 3 oktober eindelijk 30ste jubileume­di­tie: “Voor het eerst meer dan 1.000 standen”

  Vierde keer, goede keer voor de Krottegemse Rommelmarkt. De Krottegemse Markten wilden aanvankelijk de 30ste editie van hun rommelmarkt op de wijk over statie organiseren op 19 april 2020 maar de coronacrisis strooide roet in het eten. Vier keer, en in totaal 18 maanden, werd de jubileumeditie uitgesteld, maar nu garanderen de organisatoren dat de feesteditie op 3 oktober groen licht heeft. “Het wordt een absolute topeditie. De inschrijvingen lopen als een trein en hoewel we het parcours uitbreidden, zijn er amper nog standplaatsen beschikbaar”, zeggen voorzitter Frank Wauters en plaatsmeester Carin Snijders.
 2. Orde van Sint-Maarten telt vier nieuwe leden
  Ardooie

  Orde van Sint-Maar­ten telt vier nieuwe leden

  De Orde van Sint-Maarten is vier nieuwe ordeleden rijker. Nieuwe leden zijn Robrecht D’Haene, alias Maartijntje zijnde de helper van Sint-Maarten, Filip Vanhaecke, die hoewel hij op rust is bij de techniche dienst van de gemeente het Sint-Maartenscomité blijft helpen, Charlotte Lammertyn, die lid is van de werkgroep VIP binnen het comité en Sebastiaan Claeys van de Bende van Ellende die voor de vierde keer deelneemt aan de stoet. Allen kregen een erelint.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Coronacrisis gaf Maselis stevige duw in de rug: twee nieuwe productielijnen, maar ook zoektocht naar 15 nieuwe medewerkers
  Roeselare

  Coronacri­sis gaf Maselis stevige duw in de rug: twee nieuwe productie­lij­nen, maar ook zoektocht naar 15 nieuwe medewer­kers

  Het Roeselaarse graanbedrijf Maselis schakelt in één klap enkele versnellingen hoger. Door de coronacrisis steeg de vraag naar graan waardoor het bedrijf aan de kop van de vaart genoodzaakt was om te investeren in twee state of the art productielijnen. Bovendien willen ze in 2023 ook de nieuwe opslag voor graan op de vroegere site Hanekop in gebruik nemen. Investeren in het machinepark en de gebouwen alleen is niet voldoende, maar gaat ook gepaard met een zoektocht naar nieuwe medewerkers. “Op dit moment staan liefst 15 vacatures open”, aldus CEO Patrick Maselis.