Filiep Bouckenooghe.
Volledig scherm
Filiep Bouckenooghe. © Joke Couvreur

Groen stelt zich vragen bij uitblijven bestuursakkoord

0 reacties

 1. Kwart meer kort ziekteverzuim in West-Vlaamse bedrijven ten opzichte van 2021
  Roeselare

  Kwart meer kort ziektever­zuim in West-Vlaam­se bedrijven ten opzichte van 2021

  De voorbije jaren waren er nooit zoveel zieken op het werk als in 2022. Het kort ziekteverzuim in West-Vlaanderen piekte naar een gemiddelde van zeven dagen per werknemer. Dat is meer dan een volledige dag erbij in vergelijking met de voorbije jaren. In 2022 ging 2,69 procent van de werkdagen verloren aan kortstondig ziekteverzuim, een kwart meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarrapport rond kort ziekteverzuim van hr-dienstenbedrijf Acerta, dat gebaseerd is op de werkelijke cijfers van 35.000 werknemers bij meer dan 3.500 privébedrijven uit West-Vlaanderen.
 2. Ochtendlijke verkeershinder aan station door gieten van beton voor nieuwe fietsenstalling
  Roeselare

  Ochtendlij­ke verkeers­hin­der aan station door gieten van beton voor nieuwe fietsen­stal­ling

  De nieuwe fietsenstalling aan de achterkant van het station krijgt stilaan vorm. Op woensdag 1 februari wordt er beton gegoten. Om dit te kunnen doen, is het nodig om de betonpomp even in de Beversesteenweg te plaatsen. Dit zal woensdagochtend tussen 5 en 7 uur, dus voor de ochtendspits, voor wat hinder zorgen. In die tijdspanne is er woensdag tussen het busstation en de rotonde aan de Beversesteenweg geen doorgaand verkeer mogelijk. De Mariastraat wordt tijdelijk van richting gekeerd. Zo kan het verkeer uit de Ardooisesteenweg via de Mariastraat naar de Beversesteenweg. Wie in de Ardooisesteenweg tussen de Mariastraat en het busstation woont of werkt zal tijdelijk kunnen keren om z’n weg via de Nijverheidsstraat of Mariastraat verder te zetten. Tot slot zal ook doorgang via de slagboom in de Jules Lagaelaan niet mogelijk zijn. Vanaf 7 uur moet alle verkeer opnieuw normaal verlopen.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Kleuters De Verrekijker palmen CC De Spil in
  Rumbeke

  Kleuters De Verrekij­ker palmen CC De Spil in

  De kleuters van de Rumbeekse vrijebasisschool De Verrekijker staan op zaterdag 4 februari op de planken van CC De Spil. Ze brengen er het muzikale spektakel ‘Het grote straatfeest’. Op die manier zetten de kinderen verschillende straten van Rumbeke in de kijker en burgemeester Kris Declercq (CD&V) komt zelfs langs om het Verrekijkerplein te openen. Aan het spektakel werken niet enkel de kleuters en hun kleutersleidsters mee, ook de leerkrachten van het lager helpen mee achter de schermen en zorgen voor klank en belichting tijdens de voorstelling. Er zijn nog kaarten voor de voorstellingen op zaterdag 4 februari om 10 en 16 uur. Je betaalt hiervoor 7 euro. Info via 051/20.29.28.