Het huidige stadhuis heeft zijn beste tijd gehad.
Volledig scherm
Het huidige stadhuis heeft zijn beste tijd gehad. © Jos Bogaerts

Groen pleit voor klimaatvriendelijk nieuw stadhuis

1 reactie

 • noel huughe

  4 jaar geleden
  Ik zie niet in wat er aan dat stadhuis scheelt proper en netjes wat wil je nog meer als ze miljoenen te veel hebben kunnen ze altijd de belastingen wat verlagen. die zijn hoog genoeg in Roeselare!
 1. Automobilist vrijgesproken voor weerspannigheid bij alcoholcontrole in Roeselare: “Dankzij de camerabeelden”
  Roeselare/Ingelmunster

  Automobi­list vrijgespro­ken voor weerspan­nig­heid bij alcoholcon­tro­le in Roeselare: “Dankzij de camerabeel­den”

  Een 25-jarige man uit Ingelmunster is door de rechter in Kortrijk vrijgesproken voor weerspannigheid tijdens een alcoholcontrole in Roeselare. Hij weigerde de ademtest, liep weg en botste tegen een agent maar van geweld of agressie was volgens de rechter geen sprake. “Gelukkig hadden we hier camerabeelden, want de agenten beweerden iets anders”, aldus advocate Julie Vandenbogaerde.
 2. ’t Heilig Hart wordt ’t Groen Hart: wonen, zorg én groen rode draad in masterplan site H.-Hartziekenhuis
  PREMIUM
  Roeselare

  ’t Heilig Hart wordt ’t Groen Hart: wonen, zorg én groen rode draad in masterplan site H.-Hartzieken­huis

  De toekomst van het leegstaande H.-Hartziekenhuis in Roselare krijgt vorm. Projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION bundelen de krachten met Zorggroep H. Hart Kortrijk om de verlaten site een nieuwe, duurzame toekomst te geven waar wonen, zorg en groen elkaar ontmoeten. “We willen het verlaten ziekenhuis vervangen door een groene woonbuurt en een park van twee hectare”, aldus de ontwikkelaars. Concreet willen zij in 2024 starten met de realisatie van bijna 200 appartementen en woningen, een woon-zorghotel met 120 studio’s, een lokaal dienstencentrum aangevuld met assistentiewoningen, een residentie voor personen met motorische beperking en ruimte voor commerciële nevenactiviteiten die de buurt ondersteunen.